Zvekane, sad cu ti i objasniti zasto je to jedna jedina validna licenca. Nije nju uveo Branimir Djokic. Banetu Djokicu je pun qrac udruzenja, licenci i svega vezanog za to, zato je na poslednjem sastanku podneo ostavku. Svi koji napadaju Baneta, to pricaju zato sto ga nisu upoznali, i zato sto nisu navikli na red, nego na javasluk, i na ono "Samo jasi, svi smo nasli", a kad dodje neki zakon odmah ne valja.
Ranije su clanske knjizice i licecnce izdavala sva udruzenja. E tada muzicki sindikat gotovo nije postojao, a i pomocu muzickih licenci raznih udruzenja su mnogi koji nisu muzicari (najgori kriminalci i ostali oni manje gori) dobijali muzicku vizu, i lako izlazzili iz zemlje. To se naravno zemljama u koje su isli nije svidelo, i onda su poslali zahtev da se taj resor u Srbiji sredi. I naredjeno je da je jedino UEUIS ima pravo da izda muzicku licencu. I kraj. Tu nema vise price. A BAne Djokic je na mesto predsednika udruzenja dosao posle Golubovica, koji ji udruzenje srozao na nulu, pokrao ga. Oni koji su isli ranije u udruzenje znaju gde je bilo. U memljivom podrumu, gde nije bilo 2 dobre stolice. A sada ima nove sredjene prostorije, i sve sto je potrebno. ALI, samo naj, najosnovnije je kupljeno parama udruzenja. Sve ostalo je sredjeno donacijama, i dobrom voljom muzicara, koji se bore za nesto.
I sav novac koji se sliva u udruzenje ide iskljucivo preko racuna i preko banke, tako da nema muljanja, i kesh sistema kao sto je ranije bilo, pre Baneta.
I strasno bih voleo da mi neko kaze zasto mu toliko to smeta da uzme licencu, da je jednom godisnje produzi, i to sto je jedino licenca UEUIS vazeca ?!?
Ja je licno jos uvek nisam uzeo licencu, jer nemam toliko, da kazem javnih nastupa. Vecinom sviram zatvorene zurke, proslave i drugo, gde inspekcija ne moze i nema potrebe da ulazi. Ali posto sad nameravam da zavrsim skolu i da pocnem ovim malo ozbiljnije da se bavim, izvadicu je, da budem miran, jer postoje kao sto sam rekao restorani koji sve rade preko ugovora, i traze licencu. A mozda mi neko ponudi i tezgu preko, pa sta posle da radim. Da jurim, kukam i molim, kao sto mnogo njih radi. Nece da produze licencu, i onda kad im zatreba, dolaze u udruzenje, kukaju i preklinju.
|