Tema: ROLAND G-70
Videti jedan post
Star 10.10.2005, 15:15   #6
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Tyros II još nisam imao čast isprobati, ali prema pozitivnim komentarima od ovdje i od kolega iz Njemačke koje su ga već propustile kroz prste čuo sam sve naj-naj. Stvar je samo koliko će biti popularan kod nas, jer instrument na našim prostorima vrijedi onoliko koliko je velik interes za njega. Primjerice KORG N364 i KORG Karma su vrhunski workstationi, ali radi svoje konpliciranosti nisu nikad kod nas zaživjeli u punom svjetlu. Znaći koliko će majstori tj. programeri klavijatura dati svog truda u pravljenju ritmova i boja za njih toliko će vrijediti. To vrijedi i za KORG-a i za Rolanda i Yamahu.
KORG već ima strašan odgovor za Tyros. radi se naime i Oasys-u, ali još je uvijek preskup, i po svojim karakteristikama mu baš i nije konkurencija jer radi se o sasvim drugačijem tipu instrumenta. Roland je sa G-70 napravio samo marketinški trik, kao i on konja za trku ima. Ali dog god vodeća trojka škrtari ostali proizvođaći opasno pušu za vrat. I ja osobno sad da imam para, vjeruj mi prijatelju ne bih uzeo niti jednog od njih nego SOLTON Ketron SD1+ kao aranžer i Kurzweill K2661 kao solo synth. To su za mene trenutno babaroge.
A nisu za bacit niti Bohm Silverbird V6 kao aranžer, kao niti Nord Leed kao solo synth. Ostali kao GEM, Technics, Waldorf i Casio će kroz 5-6 godina po mom mišljenju propast. Iako je i Kurzweill bio na izdisaju, pojavaom nove K serije ne samo da je uskrsnuo, nego je dokazao da je njegova sinteza zvuka još uvijek nenadmašiva. Može Yamaha imat neznam kakav MOTIF, KORG Tritona, Extreme-a, Roland Fantoma, no sve je to da izvinite za qrac, jer predobro znaju da ako nam odkriju sve karte i poćnu pratiti napredak informatićke tehnologije u stopu da će i oni biti na 100 muka. Jer kako bi se vi osječali da kupiš za cca. 1.500 Eura najnoviji solo od KORG-a koji npr. ima 20 Gb sample opcije, kad će za 3 mjeseca izaći noviji model sa 200 Gb sample opcije. Ove šminke oko color displeja, pametnog softwara i sl. su samo jeftini trikovi da privuku još više naivnih kupaca.
kreso je offline   Reply With Quote