Citat:
Originalno postovano od mirandess
@Minicevac
Sto se tice zx4, srednja klasa zvucnika, ali itekako treba pustiti 550-600w da bi ona tek proradila, to sam se osvjedocio jucer.
Iskreno za sada sam zadovoljan kombinacijom xti4000 i ZX4.
|
Vidi taj xti 4000 daleko od toga da ima 2x1200w na 4 oma to da znas.
Njegova realna maximalna snaga je 920w! Toliko je izmereno da moze maximalno da izbaci ,a to sto se vodi na 1200w je nesto drugo.
E sad 920w na 4 oma je u maximalnom rezimu u punom piku,dakle ako ga nisi rokao u pun pik ,a verovatno nisi ,onda ti on nije izbacivao vise od 800w po kanalu na 4 oma .Znaci svaka zx4 je dobila po 400w .

To je i fabricka preporuka za snagu pojacala za ZX4 (400w) .
Ti si napravio da kazemo idealan odnos pojacalo - kutije ,ali ako smo dosli do zakljucka da je xti 4000 idelan za zx4 koje su mnogo slabije od zx3 onda je sasvim jasno da on zx3 ne moze da potera kako treba.
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od mirandess
Ja bas nisam stekao dojam da nema visokih i da mutavo radi, meni vise fali basa, ali opet se sve to moze doraditi na mikseti...
|
Zx4 sama po sebi ima dosta visokih,pa taj manjak visokih kog XTI 4000 i ne dodje toliko do izrazaja ,ali na nekim kutijama koje imaju malo losije visoke npr RCF art 325 se taj nedostatak visokih kod xti 4000 itekako primeti
pozz