originalan, plus papiri su tu, slaze se sve sa serijskim brojem. Verujem da bi bolji bio da ga je npr majstor Bajic iz Cacka krpio nego sto su ga originalno uradili. Pricao sam sa velikim brojem ljudi koji imaju servise o tim novijim serijama Guerrini, i sve si slazu u jednom: izbegavati kasnije serije Guerrinija, zvucno su OK, tehnicki su fuseraj.
Dodato:
ah da, ako pogledas na forumima koji su mnogo aktivniji sto se harmonike tice (npr muzikaharmonike) videces da se ljudi i te kako zale na nove Guerrinije i ako su prvi vlasnici (produvavanje, rastimovanje itd itd). Poznato je da kod nekih serija ne samo Guerinija nego i drugih prozivodjaca, za lepljenje kozica na ventilima koriscen lepak koji ne vezuje kako treba, tj ne stvrdanjava kako treba i onda vremenom "probije" kroz kozicu (i stvarno, na ovoj harmonici tragovi lepka se lepo vide na starim kozicama, na onim koje su lepljive, izgledaju kao "masna polja" na delovima koji su u kontaktu sa metalom).
Ja nisam cak ni aktivan amater, sad sviram samo za sebe, kupio polovan instrument, zamenio sam pads (ne, ne "duva", stavise sad i mnogo bolje "dihtuje") dosta stvari oko harmonike znam sam da radim, ukljucujuci i kompletno skidanje klavijature, stelovanje (kabina i van kabine), rad na fasenima kao sto je zamena ventila itd itd... jedino sto ne radim to je stimovanje instrumenta, to vec zahteva posebno umece, iskustvo znanje, tunere, a ja nemam toga

, sa druge strane instrument se jednom stimuje u zivotu za nekoga ko svira isti cesto koliko ja sviram. Proverio sam stimung na mom malom stimeru koji imam (ono hromatskom) i sasvim je OK (jos bi samo falilo da je rastimovana
Sad je moj instrument solidan, pritegnut, medjutim gledam to sa strane jednog profesionalca ili vrlo aktivnog amatera koji bi platio punu cenu instrumenta i za koju godinu bio razocaran.
Naravno stoji ono sto je Kiro cesto pisao: harmonika je akusticni instrument, razlika u izradi postoji izmedju instrumenata istog proizvodjaca, pa tako i ja racunam da neka serija mozda omane, neka bude malo bolja itd... ali, jos jednom, puno ljudi mi je reklo da treba izbegavati Guerrini instrumente od kraja devedesetih i 2000-tih, jer je verovatnoca naletanja na losu izradu veca...