Zeljko...sto se tice njenog grijanja, nije to toliko strasno grijanje da se kaze "Vrela je" ! Ja sam imao i Yamahu 16/6 FX, Yamahu 01 ProMix,Allen&Heath PA12, pasivni mixeri koji se takodje isto tako zagrijavali na dijelu gdje im je isparvljac odn. kompletan izlazni stepen. Kako sam shvatio ljude iz Presonusa, objasnjeno mi je da je u 16.0.2 u pitanju digitalni pretvarac napona ciji su hladnjaci u cvrstoj vezi sa kucistem miksete i odatle i dolazi ta temperatura. E sada tu ima i ono ogradjivanje samog proizvodjaca ... Nije u pitanju klasicni trafo. Mikseta kada se postavi na svoj stalak apsolutno nema problema sa grijanjem jer joj se u tom slucaju omoguci maksimalni protok zraka. Cijelo ljeto sam radio na njoj i u onim nocima kada je temperatura u objektima rasla pa skoro i do 40 stepeni nije bilo problema. Licno bih volio da se jos kolega malo ukljuci u raspravu vezanu za ovaj mikser a posebno bih volio da se malo raspravlja i o Studio One 2 software-u o kome na ovom forumu nije napisano ni slovo. Softver dolazi licenciran i pored njega se u paketu dobije i Ni Komplete 7 Players (Kontakt 4, Guitar Rig4, Reaktor 4...),brdo plugin-a, samplova, loopova,instrumenata itd. Trebao bi otvoriti temu o SL2