Citat:
Originalno postovano od mklavijatura
Ja samo da napomenem da je meni veliki problem pravio Midi-USB kabl, koji je bio ukljucen u klavijaturu dok je bila prikljucena na ozvucenje, a cim sam izvukao kabl, sumovi, brumovi i tome slicno su se u velikoj meri smanjili, tako da su jedva primetni, a potpuno otklanjanje vec ide preko DI-box-a pretpostavljam. 
|
Sad sam potpuno siguran da je kod tebe, bez ikakve sumnje, u pitanju Loop mase. Pisao sam negdje na forumu o tome. Mikser dobija svoju masu od uticnice za struju a aranzer isto tako. Medjutim, aranzer je povezan i audio kablovima sa miksetom koji nisu balansirani (simetrirani) pa je jedan pol audio kablova spojen sa masom klavijature a samim tim i sa masom miksera. Radi faznih pomjeranja koja nastaju kod dvostruke veze sa masom (jednom preko strujne uticnice i jednom preko audio kabla) dolazi do bruma koji se nalazi na nekih 50 ili/i 100 Hz. Jedini moguci lijek je DI Box kako ti je Hare savjetovao ali dobro pazi, treba ti DI Box koji ima Ground Lift to jest odvajanje mase iz simetriranog kabla. Garantujem ti sa 100% sigurnoscu da ce brum nestati. Treba ti DI Box za svaki audio kabl koji vodis prema mikseru a to su vjerovatno dva za dva main izlaza sa aranzera, zatim ti trebaju dva kratka normalna instrumentalna kabla i na kraju dva duza balansirana kabla (stereo banana).