Videti jedan post
Star 12.12.2007, 20:01   #6
Korgminator
Ovaj baš voli da kuca

Korgminator's Avatar

Registrovan/a dana: 11.03.2005
Downloads: 6255
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Korgminator befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ljudi nemojte biti smijesni. Style Works je odlican program. On je namjenjen za jednu stvar, konvertovanje ritmova i nista vise, i taj posao obavlja odlicno.

A finalni zvuk tog ritma ce da ovisi od toga koliko vremena ulozite i potrudite se da svaku MIDI notu rucno editujete, kao sto ja radim (neke stvari direktno na PA800 a vecinu u Cubase obavljam). Recimo, cijelu sedmicu provedem stimajuci Drum MIDI podatke samo od dva ritma, gdje neki cijeli SET zavrse za sedmicu. I opet poslje mjesec znam da se vratim na isti ritam da neke sitnice ispravim. Onda na red dodje Guitar Mode itd. Kada to sredim dodajem ostale trake ritmu. Style Works mi sluzi za konvertovanje iz drugih formata u MIDI format, tako da ne bi morao bas sve totalno od nule praviti. Da li se isplati ulagati toliko vremena u ritam? Licno mislim da se isplati, jer na kraju, ako pratis sva pravila i GM standarde, rezultat ce da bude fenomenalan. Vise od 50 ritmova ne moram napraviti da bi pokrio sve glavne pjesme u nasoj muzici, a te ritmove cu moci da koristim cijeli zivot na bilo kojem novom Korgovom aranzeru i necu vise morati da mislim o tim glupostima. Ako dodje neki novi ritam, njega napravim i dodam u kolekciju.

Ne postoji taj program koji ti moze sve uraditi ono sto sam mozes, pa tako ni Style Works.

Ako zelis da ti neko drugi napravi ritmove kontaktiraj ************. Oni ce ti za garantovano dosta kvalitetan ritam napraviti. I ja sam napravio narudjbu kod njih za par ritmova tako da bi ubrzao i olaksao sebi posao. Cijene su im jako dobre. Kada dobijem te ritmove i njih cu da Editujem do koske. Samo zapamti da ti nikada niko nece napraviti ritam tacno onakvim kako ti volis, ukusi su razliciti i na kraju opet sve sam moras da uradis. Nemoj sada na kraju da mislis da te ja kritikujem sto hoces da narucis ritmove, samo te upozoravam da ne budes imao neka prevelika ocekivanja da ces dobiti nesto extra.

Promijenjeno od Korgminator (12.12.2007 u 20:03 sati)
Korgminator je offline   Reply With Quote