slušaj, ja imam triton extrem-a koji sam novog kupio i ne planiram da ga prodajem, lepa je to sprava ali verovao ili ne puno stvari mnogo bolje izlazi na fantomu xa, imao sam i njega dugo vremena paralelno s extremom i dosta drugih klavijatura, pa sam upoređivao, kvalitet jednog te istog (prosečnog sempla koji 99% ljudi trpa u klavijature)
sempla od 2-5mb se mnogo bolje čuje na fantomu, jer sam korgov ksf format je neka vrsta kompresije, što znači da se gubi na kvalitetu nauštrb manjeg zauzimanja memorije.
Fantom je nepravedno zapostavljena klavijatura, jer ljudi znaju samo za korga ko za golfa dvojku. Kvalitet fabričkih semplova na XA kao što su gitare, klaviri, strings, bass i drugi, većina ne može da postigne na korgu ni sa semplovanim bojama. Voleo bi da si bliže da ti sve to demonstriram uživo. A popularne "zavijutke" i orijentalne i ciganske boje izlaze bolje nego na korgu, ja se ti bar to mogu reći jer sviram tu vrstu muzike.
A za gitare je korg uvek bio sranje. Fabričke gitare na korgu mi zvuče kao alpinka testera ili pokvareni kineski skuter, dok fabričke distorzije na XA ubijaju u odnosu na bilo kog korga. Čak sam i na m3 probao fabričke isto se čuju ko dupe.
Ako te put nanese u ove južne krajeve dobrodošao si da to probaš uživo.
|
Citat:
Originalno postovano od tranzit
Sinovac, da tebi neko toliko puta gurne i izvadi i ti bi prozujao.
|
Citat:
Originalno postovano od caka012
Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.
|
Promijenjeno od nikadvisekorg (22.08.2012 u 00:02 sati)
|