Tema: zalostno
Videti jedan post
Star 04.10.2005, 19:38   #10
Versy
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Eto vidiš KREŠO, baš o tome sam i ja počeo, ustvari nastavio - što su kolege počeli.
Lepo je da se uvede neki red, ali ne to da bude po sistemu - za 1% - "med i mleko", a ostali - neka se snalaze i neka ispaštaju ko kako ume i zna!
Zašto se na primer ne otvore Estradna udruženja, ali tu da su prijavljeni svi - i vlasnici ugostiteljskih objekata, i muzičari, i grupe, i sve da ide pošteno i kako treba - i tezge, i koncerti, i sve druge vrste nastupa.
Ako se hoće, može sve da se lepo uredi i da ima posla za svakoga...
A i zašto da se - na kako kažemo - tezgaroše - gleda drugačije?
Pa ti ljudi su najzastupljeniji po brojčanom stanju, a i mnogi žive od toga i prehranjuju i porodice.
Ja na primer, nezavisno od drugih muzičkih poslova, uvek sam bio po tezgama i dok mogu - i ostaću, nema tu nišeg sramnog od poštenog rada.
Ali to o čemu pričamo - uvek je bilo, a sada je izgleda - najizraženije.
Ja se čak što više i sećam ovakvih stvari:
Dodje takozvani inspektor u sred svirke, ustvari, prikladnija reč bi bila - upadne...i onda lepo se najede, napije - još bolje, uzme neku kintu od orkestra i - ćao djaci do sledećeg susreta...
I zar je potreban dalji komentar!
A i to što kažeš za kazne, dobro mi je poznato, samo i to nije uopšte sredjeno pa zato ispaštaju - najnedužniji ljudi...
Šta da se radi, mi možemo samo da pričamo i da se nerviramo još više.
A da rešimo sve te zamršene probleme - teška stvar prijatelju...
Pozdrav i sve najbolje.
  Reply With Quote