Ja sam imao pa800,ketron 5,tyros 3,a sada trenutno imam pa3x,moram ti priznati da od svih klavijatura najbolje zvuci ketron ali on se najmanje zadrzao kod mene zbog mnogo stvari koje su izostavljene u samoj klavijaturi.E sad,imas u mojim demo snimcima dosta odsvirano sa tyrosom 3,i moram ti priznati da ta klavijatura ima specifican zvuk,jako dobro i cisto izlazi na razglasu bilo pojacana ili tiha svirka,ista je situacija i sa pa3x.Ako si pevac i svirac oda je mnogo bolje pa3x,odlican efektor a mikrofon dok to nije slucaj sa drugim klavijaturamam.Kada je u pitanju tyros dajem mu veliku prednost u efektima koje koristi aranzer,recimo gitara klin sa efektom te kako dobro postaje drajv u aranzmanu nekog ritma,toliko realna da nikada ne bi rekao da nje aranzer,a u korgu to nije moguce.Mada korg to moze nadohnaditi dobrim senplovima.
Nadam se da sam ti malo pomogao,mogao bih jako puno da ti pisem i uporedjujem,ali mislim da ako je presudno po zvuku onda je sasvim sve jedno,ako je presudno po velicini i tezini klavijature tu je pa3x nenadmasan.
|