Tema: X 50
Videti jedan post
Star 07.12.2007, 12:23   #25
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Bravo buraz. Samo što mi ne čitaš misli.
Treba prvo synt dobro upoznati da bi mogo o njemu pisati. Jedno su nagađanja, a drugo su fakti.
Ja o Le primjerice mogu pisat dosta. Radim na njemu već 2 godine, ali nikako ne mogu tvrdit da ga poznajem skroz u dušu kao primjerice Pa80, N364, X3, M1, 01W/FD, G-600 i sl. To što nemam o njemu visoko mišljenje i što mi predstavlja trenutno nužno zlo (jer za bolje nemam love) je jedno. O X-50 na osnovi 2 sata igranja u Music house-u ne mogu puno pričat. Dojmovi su OK, ali da bi ga mogo popljuvat ne osudim se. Simpatičan "syntić", s velikim srcem. O OASYS temeljima se može pričat i razglabat do sutra, jer daleko je to od OASYS-a. Ima tu nečeg, ali to su tek mrvice, i to jako sitne. Prema specifikacijama X-50 je kvalitetan synth u odnosu na Le-a. Neko je ovdje reko Tr u malom. Po meni bi ta tvrdnja i bila najtočnija istina. X-50 je u biti u cijelosti mali KORG Tr, samo bez opcije čitanja samplova. Ne zaboravite, i Le i Tr nemaju sampler (da se nadograditi), nego samo opciju čitanja samplova. No prije svega X-50 logični je nasljednik kako sam već reko KORG-a X5D u segmentu veličine i namjene, koji i tada svojevremeno (prije 10 god) nije bio kanta naspram N364 (u to vrijeme je bio kao Le ili Tr), ali naspram Trinity-a (tadašnji najači KORG-ov brand do pojave Triton Clasica) da. Tako je i danas X-50 al pari Le-u i Tr-u, ali ne Extremu a kamo li M3-u.

Promijenjeno od kreso (07.12.2007 u 12:25 sati)
kreso je offline   Reply With Quote