Videti jedan post
Star 27.05.2012, 00:40   #8
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Auuu , lep ti posao, ne bi se menjao s tobom
E sad sto se tice klavijature, i ja se slazem da yamaha ima bolji bubanj od korga u osnovi, samo sto je to sve dzabe kada joj je editing i programing preslab. Evo, uzmimo za poredjenje ova dva modela (psr s550 i PA50) Yamaha ima svoje memorije da mozes pohraniti 1 (slovima jedan) ritam u klavijaturu. Doduse ima ulaz za USB stick na koji mozes sacuvati ritmove i boje tako da to ne bi trebalo biti problem za ucitavanje ritmova, iako postoji mala pauza kada se ucitavaju ritmovi sa USB-a. Sa korgove strane, ti si pravis set koji ima odredjenu kolicinu memorije i ritmove pozivas direkt sa klavijature u roku od "odma". Neka me neko ispravi, ali mislim da moze jedan deo i fabrickih ritmova na korgu da se obrise i ubace ritmovi koji tebi trebaju... Sto se tice bubnja, istina je da na pa50 ne moze izvuci Bog zna kakav bubanj sto se tice fabrickih postavki, a koji nama treba za narodnu muziku. Ali pa50 ima mogucnost editovanja drum kita i pravljenje sopstvenog drum kita koji mozes zategnuti, izeditovati po tvom ukusu i takav gotov drum kit ubaciti u bilo koji ritam. To kod yamahe nema sanse uraditi sve do serije tyros. Znaci na yamahi si ogranicen samo fabrickim drum kitovima koje ona poseduje, iako se meni licno svidjaju, ali i to je opet stvar ukusa... Tako je i sa svim elementima ritma, u pa50 mozes ubaciti svoj pravljeni bass, kontru, strings, menjati kako god hoces, dok kod yamahe mozes samo fabricke boje ubacivati u ritam, sto je mene dobrano nerviralo u startu. Sto se tice boja za desnu ruku tu je yamaha psr s550 takodje veoma tanka... Boju mozes praviti od kombinacije 2 osnovne boje i to ti je to... nema sanse da napravis npr dobru harmoniku. taj pa50 koliko god da je slab, ali ima 3 osnovne boje za desnu ruku od kojih mozes napraviti svoju boju. Ima tu jos dosta da se prica, ovo sam napisao samo sto mi je palo na pamet, ne mogu da se ni setim svega, ali uglavnom uvek bi prednost dao korgu (pa50) nego yamahi (psr s550). Jedinu prednost koja je dobrano vidljiva da je ova yamaha vrednija od korga pa50 vidim u kvalitetu izrade yamahe i mnogo bolje master klavijature nego korga. Plastika pa50 je uzasnog kvaliteta a master klavijatura je takodje dosta losija od yamahine... Eto nadam se da ce ti ove smernice bar malo pomoci...
Alexva (27.05.2012)