Pa da,konacno neko ko ovo koristi.Ne kazem da je totalno neupotrebljiv,ja sam konkretno iskoristi zenski sopran za neke kompozicije koji dosta realno zvuci.Moram opet da napomenem da ja VA ne koristim za tezge nego za snimanje radijskih dzinglova i muzike za pozorisne predstave.
Vecina njih ovde na forumu ispljuvase taj VARIPHRASE kao najvecu glupost ali imam utisak da ga nije niko prostudirao detaljnije tako da ne mogu da ovakva misljenja prihvatim kao merodavna.VA serija i nije tako matora (od 2000. godine) i nije bas tacno da tada nije mogao da se uradi pravi sempler.Poglegaj samo Yamahu PSR9000 Pro koliko je stara a kakav sempler ima.A ona je izasla mnogo pre VA serije.
Jos je i cinjenica da VARIPHRASE nije nikad nasao siroku primenu kod vecine vlasnika VA serije,otprilike njih 5% je uspelo da nesto uradi i iskoristi.Problem je u tome sto ima najvise vlasnika koji su tezgarosi i koji bi hteli da sviraju prave semplovane harmonike i neke boje za balkansku muziku koje nema u VA.Videvsi neke aranzere slicnih mogucnosti kao sto su Korg i Yamaha koji mogu da koriste univerzalne semplove koji mogu da se nadju na netu,normalno je da ce da pljuju po Rolandu.
Ja najvise mrzim komentare od onih koji nisu ni isprobali mogucnosti neke klavijature a znaju da pisu kako ne valja nista.Navikli ljudi da ubacuju gotove stvari bez truda da nesto naprave "svoje".Zato vecina tezgarosa zvuci jako slicno i neprepoznatljivo.Ovo se opet naravno ne odnosi na sve nego na vecinu.Vidim na forumu da puno njih cak nema ni uputstvo za svoju klavijaturu,a to je ipak neophodno da bi se nesto uradilo i napravilo jer su danasnje klavijature jako kompleksne i pune raznih mogucnosti i svaki prizvodjac ima nesto specificno sto drugi nema.
|