Ne moze prijatelju, dzaba cu da te pitam a ti ces dzaba da se mucis da mi das zadovoljavajuci odgovor jer ga i nema a izmisliti ga ne mozemo. To o cemu ti pises je jedno a sasvim drugo je sto Cubase uospte ne poznaje kao Slave, Midi Clock sinhroniziciju, sto i jeste potrebno kolegi. Tu je Steinberg (a nije samo Steinberg) napravio veliki propust. Da ti to malo detaljnije razjasnim, da ne bude zabune. Cubase kao Master sinhronizuje u dva formata: MIDI Timecode (MTC) i MIDI Clock a kao Slave moze biti sinhronizovan putem: MIDI Timecode (MTC), VST System Link i ASIO Position Protocol (APP). Ne bih da ti pisem detalje o svakom od ovih formata (to nije predmet ove teme) ali bitno je u ovom slucaju kod kolege Zeljka da on treba da salje Synchro signal sa svog Ketrona (koji jedino salje Midi Clock format) na Cubase kako bi ovaj startovao snimanje kada krene Zeljko da svira svoj Ketron eeee... al' cvrc... bas to ne pije vode jer jadnicak Cubase ne razumije i ne konta bas taj Midi Clock kao Slave. Vidis da nece ici nikako i zato ti i kazem da bih ja tebe dzaba pitao (ionako mi je sve to do detalja poznato i to toliko da mi se sve pomalo gadi), a ti dzaba pokusavao da mi odgovoris. U obrnutom slucaju to nije nikakav problem, to jest kada je Cubase Master pa njegovim startovanjem treba da startuje i Ketron. To znaci, moze (ama i to sa velikom mukom jer cesto dolazi do nepravilnog interpretiranja Clocka pa onda i do ispadanja iz sinhronizacije) al' to Zeljka ne interesuje, taman koliko ga ne interesuje ni snijeg od lanjske godine.
Promijenjeno od tranzit (30.03.2012 u 01:06 sati)
|