Videti jedan post
Star 28.03.2012, 06:15   #44
zeljko
Banovan!

Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
zeljko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

E to nisam mogao nikako da nadjem da kad sviram da mi u cubase snimi midi sve trake posebno a trazio sam i to,pa snimam kao audio zapis odmah sve i tu nema ispravke viseNisam te dobro razumio sad ovo sto si rekao,da prvo snimim u Cubase kao midi podatke i poslije da koristim ketron kao sound modul...Sta to znaci?Objasni ti meni to sve naravno da me zanima ako imas samo volje heheh od viska znanja glava ne boli,a ne moras sada posto je kasno ujutro i ako nemas vremena...mozes poslije ili drugi dan...hvala unaprijed.

Ja sam naso i znam podesiti kanale za kad radim u patern editoru gdje se snima ili pravi ritam i to sam uspio da mi u cubaseu tj.na zvucnike sa traka cujem ketronove bubnjeve i instrumente,ali nisam nasao kako to funkcionise kad hocu da snimam ono sto sviram sa ketrona da odmah snimi midi po trakama u cubase sve onako kako mi zvuci na ketronu...A jos gore je to sto sviram midi harmonikom pa je podeseno u ketronu za midi harmoniku kanali...Bass strana svira bass,cord1,cord2,cord3,cord4,pad a desna normalno solo boje itd...Valjda radi toga poslije cubase ne zna gdje je sta,pa mi svira bez veze sve heheh...A ima i mogucnost da se snimi i u ketronu fajl kao midi samo ne mogu vise traka a i poslije kad sam ubacio taj midi fajl zvuci katastrofa u cubase,pa zato sam i snimao ovako kao do sada sve u audio..Pozz
zeljko je offline   Reply With Quote