Vidi kolega ja sam samouk ja ti mogu reci samo svoje iskustvo kako sam ja nekada pocinjao ovako>
Ja sam krenuo da vjezbam na klavijaturi yamaha v50 solo samo solo znaci bas i solo i dobro me je islo jer sam vjezbao po 5-6 sati dnevno!
Ja sam tada pratio Ciganiju to jeste Mica Nikolic, Cira, Aca cergtar I recimo kada sam skidao pjesme ja sam skidao da bude original nema tu puno filozofije ja tako mislim vjezba je nanjaca u svirci!
To je normalno da kada uzmes da sviras tek budu prsti malo ukoceni to je normalno ali tokom svirke to se razradi!
Ja sam vazda imao tu privilegiju da ispocetka odsviram skalu to jeste recimo C dur pa C mol skalu 1,2,3,4 kontas odsviram do kraja pa se vratim to da malo prste zagrijem i onda nakon recimo 10minuta ja sam spreman za svirku!
Znaci Muzika je Sirok pojam trilera nikada nije dosta kao sto su lijepljeni trileri to su najjaci trileri sa ctvrtim prstom!
Znaci moj kolega samo vjezbaj pjesme nije sve u tom koliko kola znas nego moras biti sve stran muzicar, sve moras da sviras i ne recimo sto mnogi grijese skinu pjesmu i to je to ne pjesmu treba ponavljati i treba je skinuti 100% ko na CD-u i onda to svremenom dode svirka i trileri!
Ali prije sveka da ti kazem jedno najbitnije je to ako te je bog nadarijo za muziku bices onakav koliko dara imas ako Slon P....u uho nema tu vjezbe mozes vjezbati 10 sati dnevno sve je to daba!
Ja se nadam da sam ti bar malo pomogao u tvom problemu!
Veliki Pozdrav.