Videti jedan post
Star 16.02.2012, 01:26   #3
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@Teodor

Sve ce to u vezi sa efektima da radi i to bez problema. Sto se tice minimalne latence i da li ti se isplati da uzimas eksternu zvucnu, to zavisi od toga koji laptop je u pitanju jer nikakva zvucna karta neve nadoknaditi nedovoljnu performansu kompjutera. Ne znam koji laptop imas, mozda si negdje i napisao ali ja nisam naisao na taj podatak. Napisi tip laptopa i znacemo odmah da li je podoban ili nije odnosno da li je rentabilno da kupujes audio kartu.
Kao sto kontrolises promjenu programa (Program Change) putem midi naredbi, tako mozes kontrolisati i level efekata, recimo na instrumentima Kontakta. U Mixeru Kontakta napravi 3 AUXa a onda respektabilno postavi u insert svakog AUXa efekte: reverb, chorus i delay. Idi u editor svakog od efekata i postavi Dry na minimum a Wet na 0 dB. Sada idi na Instrument Bankove u Kontaktu, imas u vrhu svakog Banka AUXe sa njihovim faderima (horizontalnim). Svakom faderu dodijeli adekvatni Midi kontroler (aux 1=Reverb CC91, Aux 2=Chorus CC93 i Aux 3=Delay CC94). Ovim si zavrsio sve administrativene radnje. Sada mozes na trakama ritma da upisujes vrijednosti za ona tri midi kontrolera (CC91, CC93 i CC94) i tako regulises nivo efekata za svaku traku ritma pa cak i solo partova jer i na solo partovima imas komande za efekte koji nose iste midi kontrolere jer je to po general midi standardu cvrsto odredjeno. Jednostavno.
tranzit je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post:
Teodor (16.02.2012)