Videti jedan post
Star 15.02.2012, 07:41   #4
Teodor
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 19.02.2011
Downloads: 128
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 13 puta u 10 Postova
Teodor befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Prvo, hvala vam puno na odgovorima.
@momo Znam da ne moze bez para, otud i smajli iza toga To sam napisao cisto da se ne bi pojavio neko da mi kaze kako je najbolje da iskesiram neke grdne pare i rijesim stvar, nego radije neko sa nekim malo dovitljivijim rjesenjem.
Laptop je HP 2.2GHz dual core, 4GB rama, zvucna je integrisana, ostalo vjerovatno nije ni bitno za ovo sto mi treba.. Napisacu dole sta ja u stvari pokusavam
@Tranzit latencija mi je 9.3ms, ali sa manjim bufferom.. mislim da je 384 ili tako nesto.. Pogledacu bas, da ne lupam po kuci u ovo doba dok dodjem do laptopa.. Ne kazem da je savrseno, ali je dovoljno dobro..Nisam ni ocekivao neka cuda sa integrisanom karticom. U varijanti kad mi idu bubanj, bas i gitara sa kontakta a solo iz klavijature, uopste nije neki veliki problem.. Posle 2-3 pjesme se vec ustelim.. Gledajuci to iz ugla da zvucnik cesto stoji i preko 10m od mene a da zvuku treba nekih 5ms(i vise) da predje 2m, ne pravim neki veliki problem od toga iako bih naravno volio i to da svedem na minimum. Da efekte sredjujem u kontaktu mi nije rjesenje, napisacu dole zasto..

Ono sto ja ustvari pokusavam da uradim je sledece :
Sviram Pa80, i on ima dva ulaza. Ja te ulaze mogu da propustim kroz efekte klavijature ili da ih ostavim suve.. Moj plan je, posto sam napravio za svaki MIDI kanal posebnu instrument bank(zbog program change, jedino ovako radi ono sto meni treba), da pokusam da ove tri instrument bank koje koristim za upper 1,2,3 (koje su putpuno iste kao i one za accompainment trake) odvojim na izlazu od ostalih, i ukljucim u input1 na klavijaturi i pustim kroz efekte klavijature, a ostale sve kroz input2 i ostavim suve. Sta ovim dobijam (nadam se) ? Kada sredim neki STS ili performance na klavijaturi, ajde stavicu primjer.. Recimo da imam na nekom STS ili Performance u upper1 gitaru i istu tu gitaru u nekoj od accompainment traka. Ja zelim da mi ta gitara svira recimo sa nekim reverbima, delayima na desnoj ruci, a opet da ostane relativno ostra u pratnji, sa manje efekata u svakom slucaju..
Rjesenja imam dva: Ili da tu gitaru dva puta stavim u instrument bank sa razlicitim podesavanjima, sto mi zauzima jedno mjesto bezveze, a i mozda mi treba u 5 razlicitih STS-ova ta ista gitara sa 5 razlicitih podesavanja, i onda je bezveze da je 5 puta stavljam u instrument bank, i ovako nemam prostora.. Drugo rjesenje je da je fino pustim na poseban output, klavijatura ce taj output da pusta kroz C i D efekte, sto su efekti za uppere, i mogu jednostavno da podesavam efekte direktno sa klavijature. Taman i losiji bili, opet je dosta elegantnije rjesenje, da ne moram da cackam po laptopu nego samo promijenim STS ili Performance a ona vec ima sve sto joj treba i kako ja zelim..
Ja mislim da je ideja super, samo treba to da rijesim hardverski, a ne znam kako.. Eto, ja mislim da sam ispricao najrazumljivije sto sam mogao sta mi u stvari treba.
Sta da uradim, kakvu mi zvucnu preporucujete, sta uopste da trazim od zvucne karte? Ne treba mi DSP karta, to jedino znam, efekti ce svejedno ici iz Korga.

Hvala puno jos jednom na odgovorima.
Lijep pozdrav!
Teodor je offline   Reply With Quote