### ohoho drug harepa dobio novu titulu kako vidim...###
hahahaha, zahvaljujući tebi
Eh ovako, što se tiče one godine, godina proizvodnje 1995. je važila za staru seriju JBL EON515. JBL je sad izbacio tu novu seriju EON515. Iako nisam ni puno omašio za EON G2 seriju (konstatujući se sa kolegom tranzitom), nije toliko stara ali je tu negdje. Vidim nešto si mi navalio na taj JBL

Valjda kako koristiš JRX seriju pa ne mosh' se odvojish
Ne znam zašto toliko ljudi boluju zbog toga bassa jel 12" ili 15". Svakog strah da im ne zafali. Da imaš bilo koje kutije da su 15" i da na to dodaš bass bin 18 inča, džabe ti ta 15" jer sve iz njenog donjeg spektra se automatski reže (ili ako nije automatski, treba rezati). Taj Mackie ima vrlo konkretan bass. Vala kad meni ne zafali bassa na mojim PAudio kutijama 12" ne bi ni tebi trebalo, osim ako voliš više punchy sound

Ove moje thailandke (PAudio) idu do 60Hz. Kad par svojih spojim s jaranovim 12kama, rijetko se desi da nam zafali bassa. Ako misliš raditi i diskoteke onda ti svakako trebaju binovi. Ali eto, ne znam jel ti nego možda preporučivao Wharfedale kutije? Konkretno Titan serija. Mislim da dobro rade a uklapaju se u cijenu, možda ti još para ostane. Imaš aktivne i pasivne verzije. Poslušaj to. Kolega Marco7, koliko se sjećam koristi jedan par njih i jedan par RCF ARTovih kutija (ne znam tačno koje) - sve aktivno.
Što se tiče dvojbe između EON G2 i novog EON515, glas ide za EON515, ako baš mora JBL.