Milane, baš kao što tranzit kaže, ni ja se ne bih premišljao. Mi planiramo uzeti onaj 24.4.2 ili 16.4.2, ako budemo finansijski dobro stajali, ako ništa onda onaj LX7ii za početak, osim ako me tranzit opet ne zaintrigira za nešto drugo ko što inače zna

Isto tako super stvar kod ove StudioLive linije (ne znam da li može kod 16.0.2) je da možeš linkovati više StudioLive miksera da bi dobio više kanala, npr. 2 komada 24.4.2 pa dobiješ 48 kanala. Živu svirku možeš snimati preko FireWire porta na laptop i to višekanalno preko programa PreSonus Capture (mislim da se tako zove) u rezoluciji max 48kHz, i to možeš poslije raditi miks u kući ili u studiju cijele snimljene svirke, možeš vući efekte sa PreSonusa...svašta nešto. Da napomenem da pri linkovanju treba namjestiti da je jedan mixer master a drugi slave. Na tom masteru kontrolišeš i master volume cijelog sistema.
E sad pitanje za tranzita, pošto nisam uspio ovo da provalim...Kad se linkuju 2 komada npr. 24.4.2. Dobije se 48 kanala. Bitna stvar je što imate onda 4 nezavisna efekta ali na jednom presonusu dva važe za kanale na tom mikseru a druga dva na onom drugom. Ali mi nije jasno da li se isto tako duplira broj aux izlaza i broj grupa i da li isto aux izlazi na jednoj mašini važe samo za kanale na istoj, i isto tako za grupe?
P.S. I pored svega ovoga meni jedan tonac kaže da je PreSonus StudioLive nepraktičan mikser za live situacije. Vala ako tad nisam umro od gluposti onda neću nikad. A nisam mu htio ništa reći na to, ipak je iskusniji a i stariji (puno) od mene...