Videti jedan post
Star 10.02.2012, 14:07   #21
harepa50
Banovan!

Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
harepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblick
Standard

Uh ja sam onda nešto dobro fulio, ama vidio sam negdje na jednom snimku poređenja EON 515XT sa još nekim starijim EON-om ali izgleda da to nije taj o kome pričamo...

U tom slučaju ako se već dvoumiš između te dvije, onda definitvno EON 515, novija izrada, bolje pojačalo...

###inace herpa drug 5016cf je na 8 oma 2x360 wati,a na 4 oma 2x500 wati..ako je tako na 8 oma,po meni sasvim zadovoljavajuce za 2 prosecne kutije os 300-350 wati.. ###

Taman tako...

###ne znam da li je i na njoj moguce skinuti taj limiter,ako zatreba???###

Koliko ja znam moguće je, neki ljudi su to radili. A zašto bi to radio ako bi koristio taj JRX? Time joj samo skineš zaštitu, ako paziš da ti VU metar ne ide preko 0 dB, manja je mogućnost da će se nešto loše desiti, ali poznavajući naše pjevače koji pjevaju ko da ih neko kolje i samo što ne progutaju mikrofon, ne isplati se A da ne bi imao s tim problema, e tu stupa na scenu kompresor.
Da, ima kompresor na 8 kanala ali ima samo potenciometar za određivanje amounta, nema, kao što sam ranije napisao, parametre tipa attack, release, makeup gain, threshold kojim šteluješ kompresor, mada onima koji nemaju iskustva sa korištenjem kompresora ti parametri i nisu potrebni.
Još zanimljivije je to što ima svoj maximizer/leveler

I da, zašto me zoveš "herpa"? hahahahahaha

Promijenjeno od harepa50 (11.02.2012 u 00:49 sati)
harepa50 je offline   Reply With Quote