Nazalost svako misljenje je subjektivno pa tako i ova o Yamahi DSR....
Da ima snage na pretek-to je tacno...Da je nikad nisam jos uterao u peak iako sam ih "gurao" do daske -i to je tacno..
E sad sto se tice visokih i niskih i uopste kvalitete zvuka to je vec malo u suprotnosti od onoga sto ja mislim...
Prvo prije nego sto bilo sta komentarisem da kazem da su drajveri u Yamahinimn DSR kutijama - EMINENCE radjeni za Yamahu....
Za razliku od JBL PRX serije , DSR ima topliji i dosta "uhu" ugodniji zvuk...Ovo nije samo moje misljenje nego i drugi koji su slusali i poredili sa JBL-om imaju isto misljenje....
DSR, zbog stvarno velike rezerve u snazi (za razliku od JBL-a kojeg mozes da uteras u peak vrlo brzo) na nekim normalnim snagama mozes da doteras da zvuci veoma fino bez primetnih izoblicenja u zvuku...Ovo se pogotovo primeti ako "poteras" kutije na veliku snagu , za razliku od JBL gde su izoblicenja primetna pre nego sto DSP odreaguje i promeni celokupnu boju zvuka.Yamaha ima veci i jaci High Frequency drajver.
Moje generalno misljenje je pozitivno za obe kutije i PRX i DSR...DSR me si vise svidja jer je , sto bi se reklao, pozitivno predimenzionisana , i sve mozes da doteras da zvuci fino i da imas snage na pretek...Kod PRX-a je malo drugacija prica , ali kao sto rekoh -jako dobra kutija....
Da ne ulazim previse u tehnicke detalje i jedne i druge kutije.....

Moja dobitna kombinacija je:
SUB + TOP : JBL PRX618 XLF + Yamaha DSR 112 po kanalu
bez subwoofera za manje svirke: DSR115 po kanalu ili JBL PRX615M x 2 po kanalu
Pozdrav.....