Videti jedan post
Star 02.01.2012, 20:09   #4
neshatomic
Vredan član društva

neshatomic's Avatar

Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
neshatomic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od Rcf Pokaži Post
Da li mozes da mi kazes koje je oznake bas a koje drajver u tim kutijama?

Ako se dobro secam bas je MB15N351 ,a drajver je sigurno ND850
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od DinO74 Pokaži Post
@neshatomic ... Malo si me zabrinuo u vezi ovog tranzistora jer sam bio ubjedjen da ako on crkne nece raditi ni drajver Inace imam 4 komada RCF 325i. Ako znas kako se ispituje ispravnost tranzistora sa instrumentom da napises jer volio bih otvoriti sve cetiri kutije i pogledati kakvo je stanje unutra nakon vise od godinu dana svirke na njima u full range. Ne primjetim da nesto nije ok ali nije lose provjeriti jer stvarno sam i vise nego zadovoljan sa ovim zvucnicima

Druze nista se ne brini ,imam i ja rcf art 325I ,kod njih je to bilje reseno i nema pucanja nozica tranzistora.

Inace Tranzistor kada crkne napravi kratak spoj i onda utisava viskotonac,tako da na vecim snagama od 100w ti pojacavas a nivo visokih ostaje isti i pri velikim snagama zvuk je drasticno losiji jer drajver radi sa 20%

Kod 725 kada se desi da se otkinu nozice tranzistora ,one sve popucaju i ne dodje do nikakvog kratkog spoja tako da jednostavno kutija radi isto ali vise nema nikakvu zastitu jer je tranzistor bukvalno otkacen iz sistema

Tranzistor da bi proverio da li je ispravan,mora da se skine (odletuje ) sa skretnice i ispita unimerom.To ces tesko sam da uradis,ali moze ti to proveriti bilo koji RTV serviser...

pozdrav

Promijenjeno od neshatomic (02.01.2012 u 20:16 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
neshatomic je offline   Reply With Quote
Ćlan 2 Vam se zahvalio, neshatomic, za koristan post:
DinO74 (02.01.2012), Rcf (03.01.2012)