Videti jedan post
Star 23.12.2011, 22:03   #26
Burli
Ovaj baš voli da kuca

Burli's Avatar

Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
Burli befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Veliko hvala i od mene na stvarno detaljnom objašnjenju, danas sam probao uređaj i prvi utisak je i više nego pozitivan!

Prvo sam preko klavijature pustio studijski snimak u Mp3 formatu i krenuo sa podešavanjem kako je kolega @tranzit naveo. Bezmalo za par minuta sam bio oduševljen kako je sve zvučalo! Međutim kada je na red došao mikrofon uslijedilo je razočarenje jer se ispostavilo da vrlo lako nastaje brujanje i nekakva prilično čudna mikrofonija. Brujanje sam neutralisao ponovnim podešavanjem tastera Super Bass tj. Bass Enhancera gdje sam očigledno pretjerao sa dodavanjem prilikom slušanja Mp3 snimka. Mikrofoniju sam eliminisao ponovnim(detaljnijim) štimanjem na samom mixeru gdje je kompresor pravio mali problem. Ipak za konačan sud je potrebno malo više vremena i adekvatan prostor jer ovo sve je štimano u garaži a pravu ocjenu i sud ću imati tek poslije radnog vikenda.

Ujedno da priupitam prije svega @tranzita ali i ostale ako znaju da li na tasteru IN/OUT koji je u gornjem-desnom uglu se može isključiti uređaj tako da ostaje neprocesuiran signal, tj. na zvučnike ide onaj ton koji sam imao prije uvođenja levelera u "priču"? Jer ako je tako na licu mjesta se može čuti razlika u zvuku sa procesorom i bez njega, a meni se mnogo više sviđa kada je on u poziciji IN...
Dok ovo pisah sjetih se da pitam, ustvari konstatujem nešto i u vezi Denoiser Tresholda za koji je napisano da i nema neku ulogu za live, međutim kada je postavljen na OFF čuje se blago šuštanje dok kada ide čini mi se -40 nema signala, tj. ništa ne izlazi na razglas pa sam ja našao neki kompromis i stavio na -70?!

I za kraj evo vrijednosti koje sam memorisao, pa ako ima kakvih uputa i savjeta rado ću ih uzeti u obzir!?

Ultramizer Density je 35
Ultramizer Speed 40
Ultramizer Range 6
Max Out Level -13
Exciter Process 24
Exciter Tune 5,5 kHz
Super Bass 77 odnosno 20
Stereo Width(3D) 27
Denoiser Treshold -70
Denoiser Sensitivity 11
Crossover 500 Hz
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
Burli je offline   Reply With Quote