Prvo zahvaljujem se svima vama koji svojim sugestijama ovde pokusavate da pomognete nama ljudima skromnog znanja.Svestan sam da je problem tesko resiv ovako "na daljinu" kao i toga da je budzet mojih prijatelja skroman.No,ne traze oni mnogo sto se tice ozvucenja bine.Jednostavno da prenesu makar deo pesme igraca i pevaca koji se nalaze u uvucenom delu bine (prikazan na slici u prvom postu).I to sto se prenese cak ne mora da bude u nekom posebnom kvalitetu.
Nedavno su imali i tradicionalni godisnji koncert koji je ujedno bio i humanitarni za nastradalog decka koji je clan KUD-a.U toku dana sam probao (ja kao "najkompetentniji" tamo

) ponovo te mikrofone Audio technika.Pritisnuo sam i FBQ na mikseru (led diode na svakom klizacu EQ-a su se skoro skroz zatamnile) ali mikrofonija opet prisutna.Gain na kanalima mikrofona skoro "na sedam sati" !!! Vise ni u ludilu.Probao sam i sa EQ-om u smislu da sam procitao od iskusnijih kolega da se zvucna slika (mozda i problem mikrofonije) vrlo cesto moze poboljsati umesto dodavanjem "skracivanjem" odredjenih frekvencija.Onako bas sam se "igrao" sa raznim varijantama ali bezuspesno.kazem namerno igrao jer,bez sramote cu reci,ono sto sam radio u vecini slucajeva nisam znao sta prakticno znaci.Ali kada sam video jednog rukovodioca ansambla koji je ucestvovao to vece a koji je doveo akusticarski orkestar kako "stel(m)uje" mikser dok ja nisam dosao a gainovi po svim kanalima na 4 sata shvatio sam i da ima vecih neznalica od mene !!!! Sve pojacano pa i panorama na 4 sata !!!!
Na kraju koncert uspeo bez upotrebe AT mikrofona (sa nesto vise klasicnih),bez mikrofonije,malo se sta culo od pesme sa bine ali muzika je to poklopila,narod zadovoljan......
Eto,hteo sam da vam prenesem iskustva i da kazem da ni sa FBQ nisam resio problem.
Jos jednom vam se svima zahvaljujem !!!!!