Videti jedan post
Star 05.12.2011, 01:30   #44
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 5.168
Downloads: 334
Uploads: 21
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 1.750 puta u 1.306 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ništa nam ne znači vidjeti samo jedan ritam i njegovu strukturu u CASM-u. Pogledaj i ostale ritmove s kojima ga uspoređuješ. Možda se u njima nalaze sysex podaci koji utječu na promjenu zvuka i zbog toga dolazi do problema koji ti se javlja.
Provjeri i ove podatke na koje sam te uputio prije
"....Razlika u glasnoći može dolaziti zbog toga što su elementi seta odsvirani različitom dimanikom (velocity). Pogledaj u event list dva styla koji su različiti u glasnoći i pokušaj definirati koji su ovdje omjeri. ..."

Prepostavljam i ja da idemo u krivom smjeru. Zato je najbolje da se vratimo na problem koji spominješ i zaboravimo na sysex. A veliš ovako
"...kad sve to postavim na jednake vrjdnosti opet ima dosta oscilacija između pojedinih staylova u glasnoći..."
Nemoj postavaljati volumene kanala (drum, bas, acomp...) u različitim stylovima na iste vrijednosti. To nema smisla. U nekom laganom beat ritmu bubanj je odsviran nježno (čitaj- s manjom dinamikom) i zvučat će tiše nego rock ritam gdje su elementi bubnja odsvirani agresivnje ( s većom dinamikom). Kad tome dodamo ostale kanale u stylu, naravno da će lagani beat zvučati tiše. Taj problem ćeš jednostavno riješiti podizanjem volumena na trakama kod laganog beata. Volumeni će ostati pohranjeni i biranjem tog styla će doći u poziciju koja je odabrana.

Uostalom, pošalji meni par stylova s kojima imaš problem. Možda se ne razumijemo dobro ovako dopisivajući pa ne mogu "čuti" ono što te muči.
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
tonijo (05.12.2011)