Da to je to. Na tom snimku sviram sa Dallape Supermaestro prosirenjem za FRX harmonike. Svi registri te Dallape harmonike su tu i to sto na sto autenticno. Mogu i da uporedim jer imam i originalni Supermaestro iz 1968. godine. To je odradjeno maksimalno i ton i mijeh ... ama sve. Prednost FRXa je sto mogu da upravljam njime bilo kakvim midi uredjajima u isto vrijeme na 3 midi kanala a uz to ako treba i da sviram harmoniku (mislim na sound). Paklena masina sa dobrim setupom. Kada upravljam aranzer njome, bass akordi daju harmoniju aranzeru, na glavni bass postavim neki od duvackih ili gudackih instrumenata a na desnoj strani uz zvuk harmonike biram preko PCG komandi solo sounde sa bilo cega (midi modul, VST instrumenti... sta ti treba). U mnogome kompletnija svirka nego na klasicnom aranzeru, bilo koji da je, jer na njemu imas samo lijevu i desnu stranu a kod FRXa dva puta desnu (harmonika i midi) i dva puta lijevu (akord i glavni basovi od kojih svaki ima svoj sound a u isto vrijeme upravlja i midi uredjajem). Uz to sve, radim potpuno bezicano i midi i audio signal sa harmonike tako da sam potpuno mobilan. Kontroler k'o grom, sound k'o kuca.
Promijenjeno od tranzit (03.12.2011 u 05:09 sati)
|