Videti jedan post
Star 03.12.2011, 05:07   #15
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Da to je to. Na tom snimku sviram sa Dallape Supermaestro prosirenjem za FRX harmonike. Svi registri te Dallape harmonike su tu i to sto na sto autenticno. Mogu i da uporedim jer imam i originalni Supermaestro iz 1968. godine. To je odradjeno maksimalno i ton i mijeh ... ama sve. Prednost FRXa je sto mogu da upravljam njime bilo kakvim midi uredjajima u isto vrijeme na 3 midi kanala a uz to ako treba i da sviram harmoniku (mislim na sound). Paklena masina sa dobrim setupom. Kada upravljam aranzer njome, bass akordi daju harmoniju aranzeru, na glavni bass postavim neki od duvackih ili gudackih instrumenata a na desnoj strani uz zvuk harmonike biram preko PCG komandi solo sounde sa bilo cega (midi modul, VST instrumenti... sta ti treba). U mnogome kompletnija svirka nego na klasicnom aranzeru, bilo koji da je, jer na njemu imas samo lijevu i desnu stranu a kod FRXa dva puta desnu (harmonika i midi) i dva puta lijevu (akord i glavni basovi od kojih svaki ima svoj sound a u isto vrijeme upravlja i midi uredjajem). Uz to sve, radim potpuno bezicano i midi i audio signal sa harmonike tako da sam potpuno mobilan. Kontroler k'o grom, sound k'o kuca.

Promijenjeno od tranzit (03.12.2011 u 05:09 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote