Proveri da li ti je u Vanbasco čekirana opcija Reset mode - General midi, a u Hypersonicu vidi da li u Midi settings za parametar Pgm change stoji ON.
Za puštanje midi fajlova preko Hypersonica možda bi bilo dovoljno i direktno povezivanje sa Vanbascom preko Midiyoke drivera i sve radi odlično.
Tranzit je u prethodnom postu spomenuo da je Hypersonic 2 prilično smeće u GM modu ali to se može promeniti. Možeš da svaki patch iz hypersonica prvo prilagodiš sebi i snimiš u User Patches. Zatim u folderu gde ti se nalazi Hypersonic.exe otvoriš folder Hypersonic Content-Patches i tu imaš pod nazivom 100 User Patches. Formiraš novi folder pod nazivom npr 000 MOJI INSTRUMENTI i tu prekopiraš patcheve iz foldera User patches. Da bi to radilo sa midi fajlovima, potrebno je da nazive uskladiš sa GM formatom, odnosno da daš imena instrumentima (mislim pre svega na prva tri znaka instrumenta) prema GM instrumentima npr 000 MOJ KLAVIR1, 001 MOJ KLAVIR2,...033 MOJ BAS1 itd. Zatim kad otvoriš hypersonic pre svirke isključiš GM (GM OFF) i uključiš Pgm change na ON. Zatim u svaki kanal učitaš bilo koji patch iz MOJI INSTRUMENTI. Kad menjaš midi fajlove u Vanbasco playeru, menjaće se i patchevi ali će ih povlačiti iz MOJI INSTRUMENTI a ne iz GM Patches. Sličan je postupak i za bubnjeve, ali ako si zainteresovan i za to, da ne bih više dužio, mogu objasniti. Nadam se da sam pomogao.
|