Zvucna kartica
Pozdrav vidim da je tema malo starija ali ne bas toliko da se nevredi ukljuciti u raspravu....
Svima koji pocinju sa nekim prvim snimateljskim koracima ja bi preporucio zvucnu karticu M-AUDIO Fast track pro na noj imaju 2 mikrofonska i dva signalna ulaza za instrument ima vec integrisan instrument preamp i posjeduje potenciometre za reguliranje svakog ulaza posebno u tom slucaju mozemo da odbacimo miksetu koja se spominje YAMAHA MG102c jer tad ona neigra nikakvu ulogu tada nam nije potreban ni neki amaterski preamp jer ga sama zvucna kartica vec ima u sebi, dalje nam je potreban kondenzatorski mokrofon AKG Perception 100 je pravi kondenzatorski mikrofon koji nudi, kvalitetnu izradu, dobre performanse, i odlicne vrednosti. Daje klasican, topao, transparentan zvuk koji je u skladu sa standardima definisanim za AKG proizvode. uz to nam je potreban jos jedan softver za snimanje zvuka ja preferiram CUBASE 5 ili 6 nema velike razlike oba su izuzetno dobri i uz njega brdo plugin-ova tako da mozete da se igrate do mile volje ali CUBASE nije jedini dobar niti NAJBOLJI program produkciju pored njega imamo, logic, pro tools, Reason...
u vecini vrhunski strucnjaci koriste LOGIC ali po meni cubase nimalo nije losiji za tu namjenu vec je samo stvar navike ali mozda uz ovu kombinaciju sto sam nabrojao dobro bi dosao i pro tools jer je to softver proizvodjaca M-AUDIO
|