Danas sam bio u radnji probao sam Tyros 4 i PA3x.. boravio sam oko dva sata, mislim, dovoljno za neki prvi utisak.
Necu dugo da se bavim poredjenjem PA3 i T4, ali sto sam na prvu primetio:
Mnogo jasniji zvuk na PA3
Veci izbor drum kitova, i ostalih boja uopste u korist PA3
Gitare na T4, po meni, uverljivije
Bas takodje
to je to sto sam ja primetio.
E sad, posto imam PA2, poredjenje sa PA3kom je malo opsirnije:
Dirke na PA3 - nikako po mom ukusu, veoma nezgodne, čini mi se jeftinije nego li na PA2, čak i PA1 (imao takođe)
Bubanj - Neuporedivo bolji na PA3 - mislim da je ovo najveca prednost u odnosu na PA2, novi drum kitovi, kao i sample-ovi, jednostavno su "zivi".
Gitare - Guitar mode: dosta bolje na PA3
Efekti - Opet PA3
Bas - po meni, nista se znacajno nije promenilo na PA3 - fali Korgu i dalje "Mast" u basu

Ostale boje: Veoma slicno
Upotrebljivost Max Audio-a: Upotrebljivo za onog koji ima dovoljno producentskog iskustva da ga pametno upotrebi, takodje, onaj ko ne barata najbolje sa ovim - vrlo je moguce da ce da upropasti zvuk koristeci isti.
Raspored dugmica je (po meni) bolje rešen na PA2, s tim što to ne znači da se svirač ne može navići na novi raspored.
Ja za sad neću uzimati PA3 ne zato što mislim da nije bolji od PA2, već zato što ne nudi ništa meni toliko značajno a što ne mogu da dobijem i na svom PA2, a to je po meni u najvećoj meri kvalitetan bubanj - što se može rešiti sample-ovima. I onako, kod većine muzičara, više od 75% boja koje se koriste nisu "fabričke". I fino mogu da zvuče za onog ko zna da ih upotrebi na pravi način.
Jednostavno, MaxAudio, i Sample-ovi bubnja ne vrede po meni 3 i jače somića evra.
Moj utisak. Eto.