E vala reko sebi, hajd da opet nesto kazem
I tako ja sjedim , citam postove i mislim se bili ista rekao ili nebi. Ma sta da kazem kad je sve receno. Ali ope mozda da kazem pa mozda neko i procita. Onda pomislim pa sta da kaem. I eto pokusacu ovako odgovoriti na zadnji post.
Da se razumemo. (Razumemo Se)
Korg pa3x je definitivno najbolji korgov arranzer do sad.
(Jer je najnoviji korgov model sa dosad najvise opcija)
Ja ga eto sviram samo nedelju dana ton je neverovatan.
(I PA1 ili 2 imaju neverovatan ton, ali opcije kod PA3 daju mogucnost da se taj dobar ton iskristalise po ukusu sviraca, a ti se zapalio kao i svi na pocetku)
Dobro Marco rece na pocetak:
(Bravo Marko)
Sve je konkretnije, cistije izlazi sve kako treba.
(Definitivno tacno u vezi glasa, sto se tice ostaloga ovisi u cijim je rukama i setap sa kojim raspolazes)
Semplovi bije su mnooogo bolji, efekti isto, sto da vam kazem.
(Seplovi imaju mogucnost EQ u pcg fajlu sto ih moze otvoriti i skloniti zamucenost zvuka, efekata ima vise nego na PA2 ali se lako moze nestrucn svirac izgubiti u njima)
Jedino sam primetio da nema tu snagu koja imao pa2x.
i na kanal moram ga malo pojacati, (Uocljiva cinjenic)
Ali ko ga nije probao molim nek ne prica klav je ludilo.
(Svakako ako nije probao nemoze pricati a ja bih dodao da povrsna proba u prodavnici je istovjetna sa tezom da nije n probao)
Ja sam zadovoljan. (I ja sam narocito sa 61 tipkom, ko bombona)
Svi koji imaju 2x preporucujem 3x i nece se pokajati.
(Nije obavezno ali preporucljivo. Nemojte ocekivati da cete bolje zvucati amim tim sto kupite PA3 jer ipak na kraju setap i uho vlasnika kao i njegove sviracke kvalitete su glavna rijec. I dalje ce biti onih sa PA1 ili 800 koji ce zvucati bolje od onih sa PA3 i obrnuto.)
Pored ovih odgovora na repektivne opaske NO1 dodajem svoje opaske.
1. Novi kitovi daju dosta prostora u pozitivnom stelovanju zvuka sto c umanjiti potrebu za semplovima. Za sladokusce specificnog zvuka i dalje semplovi ostaju dobra opcija.
2. Max Audio je dobra potpora u nekim situacijama ali niposto stvr na koju se treba osloniti u gradjenju zvuka.
3. Mikrofon, mikrofon, mikrofon=doooobar pomak. Hvala Korg.
4. Stajlova ima novih dobrih ali ima bogami i losih. Ima i onih koji fale stoga preorucujem sacuvajte sve PA2 stajlove trebace vam narocito oni iz World 1, 2 i 3 sekcije.
5. Ima par dobrih bass gitara, stringsova a ostalo je manje-vise isto.
Kako Vule rece zahtjevi sviraca se mijenjaju. Zbog toga ce i dalje biti trenutaka kad bi pozelio da je se mnogo vise toga raikalnijeg desilo. Svakako da ce biti i trenutaka koji ce opravdavati investiciju ucinjenu relaskom.
Zakljucak:
Prije ili kasnije svaki dobar muzicar reimo Vuletovg kalibra preci ce na PA3. Nadam se da se moj prijtelj ne ljuti sto pominjem jegovo ime i da to nece shvatiti kao guranje na tj potez. Znam vec da ionako on ima standard zvuka koji je na nivou i bez prelaska na PA3.
Opet na kraju ovog pisanja javi se u meni naj osjecaj. Dal da ovo objavim ili izbrisem. Dali ima smisla ili nema peljat se i pisati kao i upustati se u diskusiju. Ai eto imam vremena pa nek ide...
Promijenjeno od keyboards (07.09.2011 u 03:08 sati)
|