Snimak zvuci dobro, desna ruka je "muzikalnija" nego na Rolandu... Ali LIJEVA... Barem uzivo, na ozvucenju... Ako si radio sa bubnjarom i basistom, onda znas na sta mislim.
Kada sam recimo pustao muziku na pauzi i nakog toga poceo da sviram, bez obzira na svu ljepotu studijski snimljenog materijala, roland je sa svojom
ritmickom pratnjom davao impresiju zivog benda, zvucao je apsolutno dominantno.
E vidis, tu Korg zvuci priblizno isto, kao ta muzika sa plejera. A ko moze da kaze da muzika sa "plejera" zuci "lose"?!
Ili recimo kada sam radio "miksovane" svadbe naizmjence sa americkim bendom, posle benda nisam zvucao "inferiorno", s obzirom da se radi o aranzeru.
Pored te "sirine" Roland je posjedovao i jednu nevjerovatnu dinamiku sa bogatstvom audio detalja, kao kad na ekstra dobrom ozvucenju cujes i svoj dah preko mikrofona... Ko moze da pobjegne od mocnog zvuka pravog zivog benda, moze da zaboravi i rolanda i da uziva u korgu koji odlicno zvuci, posebno u "rikording studiu". Roland je je "glomazan" na neobradjenom snimku, a korg bas kako treba...
Pozdrav i jedno veliko hvala za trud.
P.S.
Sumnjam da maxx moze da promijeni prirodu korgovog zvuka, ali sigurno da moze biti od velike pomoci na losijem ozvucenju.
Ja cu nastojati da sve arazmane radim bez upotrebe te spravice. I da ne bi bilo da kudim Korga, ima on dosta svojih dobrih strana.
|