Dosta Posla sto sam potajno i ocekivao
Prelazak sa PA2 na PA3 ipak nije tako bezbolan kao sto sam mislio. Tek kad se istinski stane na pozornicu ispred publike i krene punom parom bez pardona sa repertuarom uoci se da vecina pjesama ne zvuci ne samo isto nego gore na PA3 nego na PA2. Znaci jednostavno preneseni (kompatibilni?) ritmovi ne rade kako sam pretpostavljao. Ostalo je da zasucem rukave. Stvar se svakako moze ugladiti i dovesti u red ali ocekujmo puno posla. Onaj neizbjezni posao kad god zamjenimo instrument. Nasa je velika greska sto prilikom uzimanja novog instrumena (dali promjena firme ili ista marka samo drugi model) trazimo od njega ono sto nam je vec u usima (stara postojeca naviknuta klavijatura) Ako trazimo taj zvuk u novoj spravi onda netrebamo ni kupovati novu spravu. Treba se dobro preispitati koliko smo zadovoljni postojecom masinom pa tek onda preci na novu. Prelazak i poredjenja su toliko diskutabilna (u odnosu sa cim raspolazes) da je jako tesko diskutovati. Jedina stvar koja je istina je zagrij stolicu, daj sebi vremena, izmasiraj dobro zivce i resetuj uho da primi novo i sretno na dugom putu u nepoznato. To nepoznato sve ce se vise cinit poznatim u ovisnosti o znanju, sreci, strpljenju.
Najbolje bi bilo da se poredjenja izbjegnu (tesko da mogu) ili ignosrisu jer svaki dobar instrument ce dobro raditi kod vrijednog i dobrog muzicara ma dali se on zvao Korg, Ketron, Yamaha ili Roland. Eto ja sam svoju srecu nasao sa Korgom ali molim vas nemojte me shvatiti (iako ponekad sebicno nesto napisem u vezi zadovoljstva sa Korgom) da potcjenjujem druge niti favorisem korga. Ako ga favorisem to je jedino po iskoristnjivosti sto se slozicemo se ne dovodi u pitanje.
Promijenjeno od keyboards (28.08.2011 u 15:53 sati)
|