Kako zvuci Korg (Imam korga koji ne zvuci kao Korg)
Ovo pitanje je kod korga kompleksnije nego kod bilo koje druge marke. To je zato sto Korg prednjaci nad drugima narocito kad je operativnost (citaj opcije) u pitanju. Cesto cujemo da je neko kupio Audya ili Tyros da bi drugacije zvucao od vecine kolega koji iamju Korg. Svakako da ce Audya ili Tyros zvucati drugacije od korga ali isto ce zvucati kao svaka Audya ili Tyros. Kod Korga pak ima nesto drugo. Zbog opcija svaki korg moze da zvuci drugacije kao nebo i zemlja poredjeci medjusobno. Culi smo najvise istozvucecih korgova zato sto vecina koristi iste setove i semplove koji kruze naokolo. Medjutim slozicemo se da smo culi nekolicunu PA800/1 i 2 koji zvuce posve dobro i osobeno. U vjestim rukama ton se iskristaliso do te mjere u kvaliteti da odudara od vecine u pozitivnom smislu kvalitete. Upravo Korgove opcije dozvolile su da Korg moze da zvuci i kao da nije Korg (njacesce slusani naokolo).
Zakljucak:
Dragi prijatelji iz ovoga proistice da nemoras kupiti drugu marku da bi zvucao drugacije od vecine Korgova ili prijatelja. Kupite korg i zvucite bolje i raznolikije. Ne prodajem korga, nisam njihov placenik za reklamu ali ovo je ono sto ja vidim u Korgu i osjetik kroz godine rada sa svim markama. Korg PA3 ima toliko opcija da je prakticno finalni zvuk moguc kakav god zelimo. Sa ranije navedenim opcijama (iz mojih ranijih postova), PA3 ce nadmasiti ne samo PA2 i sve ostale nego i samog sebe (mislim na interne stajlove). Sve je u rukama vjestog sviraca i programera. Onaj ko nezna programirati moze svirati a kupiti ono sto mu pase. Oprez sa kupnjom jer svasta se nudi.
Promijenjeno od keyboards (26.08.2011 u 16:49 sati)
|