Tema: vojni rok...
Videti jedan post
Star 23.08.2011, 11:05   #10
Simke
Vredan član društva

Simke's Avatar

Registrovan/a dana: 04.12.2008
Mjesto: Usa
Downloads: 887
Uploads: 34
Rekao HVALA: 55
Zahvalili mu 387 puta u 275 Postova
Instrumenti: magpotIZ
Interesi: magpotIZ
Simke ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Simke pošalji poruku preko ICQ messengera Simke pošalji poruku preko AIM messengera Simke pošalji poruku preko MSN messengera Simke pošalji poruku preko Yahoo! messengera Simke pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Dok je tadasnja cela moja ekipa(ortaci)sluzili vojni rok po CRO I SLO,ja sam imao tu srecu da sluzim u Nishu ovde u SRB.Tacnije sam bio na "pantaleju"i sluzio sam davne 89/90.Dok su drugi bili u pravom smislu reci prasinari,ja sam se uvalio u vojnicki klub,primili me u vojni orkestar,i harao po juznoj pruzi,ispracaji u penziju generalima,prekomande,odkomande,manifestacije,zakl etve i jos dosta toga,i ne secam se. Kasnije sam postao i neki instruktor za kulturnu delatnost ,i tad posto sam imao mesecnu dozvolu ,izlazio sam kad sam hteo i gde sam hteo,i kako to vec ide,naletim na neku devojku sa kojom sam se smuvao kasnije jer sam inace stara Bgd OLD school ,i nijednu priliku ne propustam,a inace su nas iz Bgd-a nislijke dosta simpatisale.Posto smo mi tad saradjivali i sa civilima u svim sekcijama pa izmedju ostalog i bili su neki civili koji su pevali,a ova moja mala je bila dosta talentovana za pevanje,ja je nagovorim da dodje jedna dan
na probu sa orkestrom da navezbamo neke stvari,i kad god smo putovali negde ona bi isla sa nama...lepo meni,lepo njoj,a sve u korist vojne rok sluzbe.
Trebali smo da spremimo neki repertoar je smo trebali da putujemo za Pirot da sviramo neku manifestaciju...i dok smo uvezbavali repertoar,ona kao civil nije smela da ostane duze mislim od 16h u kasarni,medjutim to uvezbavanje repertoara,se pretvorilo kasnije u jedno onako zesce vatanje,zamalo falilo da je opalim u sred vojnickog klubaPosto su znali sa prijavnice da je ona u klubu na "spremanju repertoara"a nikako me nisu voleli jer su bili ljubomorni( kad su slepci,pa nisu znali da iskoriste pa da smuvaju lokalne devojke iz komsiluka koje su se uglavnom motale tu)...elem..oni me prijave kod dezurnog kasarne
,jednog potpukovnika koji je bio po meni najgori oficir u celoj kasarni ma u u celoj toj vojnoj oblasi!!!Uhvatio me na delu ko da je naveci spijun,poceo da se dere na mene,ispostrojavao me ko najveceg gustera...ma zivi blam tu pred njom.Naravno njoj nije rekao nist, vec kulturno je rekao da ce je odpratiti do prijavnice.Tu sam popizdeo i poceo a se raspravljam sa njim,da cu ja da je odpratim jer je on nije ni dopratio,naravno nije mi dozvolio,vec mi pripretio da ce me prijaviti kod komandanta kasarne za moje kako kaze"orgijanje"na kraju me prijavio mom odredjeniom staresini, komandantu kasarne i najgore od svega i jednom bezbednjaku kasarne.Sutra dan je ceo moj bataljon znao za moju kombinaciju.
Komandant mi je samo pitao sa smeskom"pa jel si jel si je bar kresnuo"??
Inace je bio veliki laf od coveka,pravi matori smeker...al zato me bezbednjak je...ao kao mazgu,da bi mi na kraju rekao a cu ici u zatvor ili pritvor jer sam narusio bezbednost kasarne.bla,bla,bla...jbg covek samo radi svoj posao,ali malo je preterao sa svojim konstatacijama.Naravno od toga nije bilo nista ,provukao sam se kroz"iglene usi"i kad sam se skidao jedva sam pusku razduzio,jer je bila sva zardjala.Nisam je pogledao vise od 9 meseci!!
Eto to je jedna onako jedna od boljih anegdota iz vojske,bilo je jos dosta toga,gde sam na primer otisao isto u grad,napio se kao stoka,i kad sam se vratio u kasarnu kazem dezurnom ceti da digne laznu uzbunu,uzme i da zameni svakom cizme na pr:onaj ko nosi 42 da mu stavi sa njegom cizmom(kao par) br 47.onda 40-46..itd...i pored svega toga da uzme i da veze sve one cizme sa pertlama u nizu,tako a kad onaj prvi koji zgrabi svoj par cizama onda povuce sve. i na kraju kad odveze nikako mu ne odgovara broj jer su zamenjene.!!!
Da li mozete da zamislite tu situaciju kad neko i nije provalio onako pospan i bunovan jer se sve to desavalo oko mozda 04:00h ujutru,pa kad izleti na pistu a cizme mu kloparaju ili ispadaju sa noge.ahahahah
Eto to su neke ovako malo jace dogodovstine,i meni je vojni rok pao mnogo bolje nego sto sam mislio,ali tad su bila druga vremena,bili su drugaciji ljudi ,bilo je zdravije vreme i dan danas imam neke ljude sa kojima sam u kontaktu,i mislim da je to jedno neraskidivo drugarstvo!