To je jedna od prednosti kontakta nad vsemplerom. Ima jako lep portamento. onda takodje ima opciju za mono sto na vsempleru imas samo ako imas mono opciju na klavijaturi. Kontakt ima svoj transpoze nezavisno od klavijature koji mozes da riktas, i po mom ukusu kontakt ima mnogo mocnije efekte od vsemplera. Ima tu jos toga ali ovog sam se sada setio. u kontaktu mozes npr da mesas boje jednostavnim dodavanjem sempl po sempl itd... sto se tice splitovanja klavijature ja sam to uvek radio na forteu posto mi je bilo lakse, ali sam siguran da se to moze odraditi i u samom kontaktu. sto se tice verzije kontakta verovatno je zadnja verzija najbolja i najnaprednija, mislim da je kontakt 4, nisam ga probao, radio sam sve sa kontaktom 3 i bio sam vise nego zadovoljan. ono za dugme "R" na vsempleru sam i ja isto tako radio da mi boja nema onaj metalni zvuk, ne znam kako to da resis, i ne secam se da li je i u kontaktu bilo tako. Najbolje da podesis "R" samo kad ti treba (za npr. strings) i zakljucas tako boju pa ce ti uvek na pozivanje biti tako. A sto se tice latencije meni su svi sempleri radili odlicno bez ikakve latencije zasto sto sam uvek za takvu svirku koristio MIDI to USB kabal u kombinaciji sa ASIO drajverima, i uvek mi je ta kombinacija radila perfekt. ne znam kako se ti povezujes na komp, ali probaj ovu shemu i bices zadovoljan.
Promijenjeno od yamahapassion (21.08.2011 u 18:57 sati)
|