Za Marka
Za Marka
Marko ja sestobom u potpunosti slazem da PA3 ima vise opcija i da ce se moci bolje srediti a na kraju ce dati i bolje zvucne rezultate. Sjeti se pomenuo sam drum editing koji ima PA3 a falio mi kod PA2. Samim tim dobicu mnogo bolji finalni zvuk. Ja Marko mislim da je u sustini PA3 iskoristljivija klavijatura cije ce mogucnosti uticati na cjelokupnu zvucnu sliku. Ali Marko ako zelimo nesto porediti kako zvuci onda stavimo obadvije stvari u ravnopravnu poziciju. Moj akcenat je sta izlazi iz obije masine u ravnopravnim uvjetima. Moj akcenat nije koja se bolkje moze dostelovati. To vec svi znamo da svaki novi model ima vise mogucnosti od starog i dace rezultate. Sve sto si ti Marko rekao o poboljsanjima ja prihvatam i postujem tvoj zalaganje i nastojanje kao jedan od prvih sa iskustvima koji je nesebicno na forumu dao svoje poglede i zapazanja. Evo sada dajmo tu sansu i meni a sutra i drugima i ma sta oni rekli biti ce posteno podjeljeno sa nama svima. Vjerovatno se ja i ti necemo sa mnogo toga sloziti ali cemo postovati njihove stavove. Protuvjrijecja ce nam pomoci i ne trebamo ih shvatiti da neko nije u pravu a neko jest. Svi smo u pravu a i nismo. Diskutujemo.
Dodato:
Za Acu
Aco pa kako bi uporedili dvije sprave kako zvuce ako ih nebi stavili u istu poziciju. Evo uzmimo dva mikrofona bi poredili tako sto bi na mikseti stavili isti set ili zvucne kutije bi poredili ako ih stavimo na isto mjesto gdje sviraju da bi izabjegli dodatne uticaje na zvuk. To bi bio prvi pocetni steb da vidimo kako po DEFAULTU sprave zvuce. Drugi step bi bio sta mozemo dobiti dodjeravanjem sto vec zalazi u opcije. Po meni je vazna kontura osnove zvuka izvornog insrumenta. Ja ne pricam o tom sto se moze srediti i kako ce zvucati poslije sredjivanja.Eto pusti Latin Dance sekcija Rege1 i2 ili bilo koji ritam koji ima na obije klavijature sto je vec sam korg stavio i vidjeces isto zvuce. Znaci nema pomaka u zvuku. Ima pomaka u dostelovavanju zvuka. Evo i sam si pomenuo da se koristi isti izvor zvuka. A zasto je isti kada znamo da nije zadovoljavajuci? A zasto isti kad smo vec pisali korgu o nezadovoljstvima sa zvukom? A zasto isti nako svih tolikih godina? A zasto isti kad vec dajemo tolike pare?
Promijenjeno od keyboards (18.08.2011 u 03:04 sati)
Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
|