Videti jedan post
Star 18.08.2011, 02:40   #534
keyboards
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
keyboards befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard PA3 jos zapazanja

O PA3 ce se svakako dugo pricati jer je tek izasla klavijatura i kroz rad sa njom logicno da ce biti i mnogo povoljnih kako i nepovoljnih diskusija. Da bi bio realniji i pazljiviji u izjavama ici cu korak po korak u misljenju jer nemogu se koncetrisati najednom na sve a i ne zelim stvarati zbrku. Evo ja cu se danas malo osvrnuti na ritmove. Raspored i broj dugmadi za ritmove je malo drugaciji (pogledaj sliku PA3) sto mi nije stvaralo vece probleme u snalazenju. Moji ritmovi koji se nalaze u FAVORITE i USER (nikada ne mjenjam fabricke ritmove zbog musical resource koji treba da funkcionise kako je to korg zamislio) su pristupacni preko FAVORITE/USER dugmeta koje otvara TOUCH SCREEN a ostalo se sve radi kroz TOUCH SCREEN umjesto na dugmad kao kod PA2. Na ovo sam se brzo navikao. Prolazeci kroz ritmove uosio sam par pozitivnih promjena kao i par razocarenja. Pozitivno je par ritmova u Pop i Rock sekciji koji su novi i imaju u sebi nove drum kitove koji mi u sustini za nijansu bolje zvuce nego stari. Razocarenja ima u WORLD, LATIN i LATIN DANCE sekciji. Ti mi ritmovi stvarno lose zvuce narocito novi dok oni koji vec postoje na PA2 su otprilike istozvuceci. Neko je pomenuo nemoze se staviti isti ritam iz PA2 u PA3 pa porediti zvuk. A zasto nebi moglo. Na kraju krajeva to je i korg uradio. Stavio najmanje 50% istih ritmova sa potpuno istim instrumentima i isto zvuce. Ako to moze sam korg sto nebi mogao i ja. Zar sustina poredjenja nije staviti stvari u ravnopravan polozaj pa ih porediti. Svakako da PA3 ima mnogo vise opcija koje ce u buducnosti piti vode (dati mogucnost) za dostelovavanje i poboljsavanje ispoljavanja nase kreativnosti. Slager i polka ritmovi koji meni uveliko trebaju u Dalmatinskim i zabavnim pjesmama ne postoje u tako kvalitetnom i brojnom obliku kao kod PA2. To je umjesto da bude unapredjeno ustvari unazadjeno tako da mi ne preostaje nego da kopiram WORLD bank sa PA2 koji ima pomenute ritmove. Rekao bi da gornji red stajlova vec i zvuci pristojno dok donji red osim par Funk i Soul ritmova je podbacio sa kvalitetom tona. U ovom polju korg nije napravio u globalu nikakav napredak jos od vremena PA1 cak bi rekao da vise volim ritmove sa PA1 i 2. Molim vas da me ne shvatite da kudim PA3 koga sam i sam kupio i ne kajem se ali eto imam pravo biti razocaran jer na kraju krajeva dao sam tolike pare i ocekivao vise. Znaci ranije sam rekao i ostajem pri tome da korg PA3 zvuci isto kao i PA2 u globalu (nemojmo sad reci moze se bolje nastelovati. Pa zasto korg nije vec to uradio). Ja sam zadovoljan mnogim novitetima o kojim cu nesto vise reci vremenom ali sam ocekivao da se vise uradi na USER SCALE editingu a ne da se ostane na samo pola stepena rastimavanju tona. Taj problem je Yamaha davnih dana rijesila. Sa Vuletom se u potpunosti slazem u ostrim kritikama Korgu zbog pomaka u kvaliteti Zvuka koji u zadnjih makar 8 godina od PA1 nisu pozitivni, rekao bi cak nedopusteno negativni. Molim da se ovo ne protumaci da zvuk nevalja nego nije se napredovalo. U sustini meni korgov zvuk stima (osim bubnjeva ali imam svoje semplove) ali ima mnogo mjesta za poboljsanju koje je po meni i te kako potrebno. Jednostavno cupka se u mjestu u tom pogledu. Tyros 4 je mnogo vise toga uradio na tom polju. Nastojacu da pazljivije prodjem kroz zvukove i da se oglasim o tom pitanju. Na zadnje mjesto cu ostaviti korgovo naj jace oruzije a to je operativnost i funkcije u cemu znam da se necu razocarati jer to je oduvjek bila naj jaca korgova strana.
PS
Neko je negdje pomenuo ubacivanje cijelog seta od PA2 u PA3. To svakako ne preporucujem narocito zbog Performanci a svakako GLOBALA za kojeg svi znamo da ne ide. Ipak se mora ici redoslijedom
1 Sound (potpuno kompatibilan)
2 Pad (potpuno kompatibilan)
3 Ritmovi (potpuno kompatibilan)
4 Song Book (potpuno kompatibilan)
I na kraju Performance ali jedna po jedna i sortirati ih u odgovarajucu zvucnu grupu. (nije po mjestu performance kompatibilan/preporucljiv ali pojedinacno svaka performanca je kompatibilna).
keyboards je offline   Reply With Quote