Malo pazljivije
Evo ovako nakon pazljivijeg slusanja moj realni stav. PA3 od PA2 za nijansu zvuci drugacije. Kad ovo kazem prvenstveno poredim indenticne ritmove koji se nalaze na obije klavijature. To drugacije rekao bi malo svijetlije i mekse. Kod PA2 zvuk je za nijansu vise u srednjim frkvencijama. Opsta zvucna razlika koju bi dao na stranu PA3 su novi (bogato uradjeni ritmovi), novi drum kitovi, nove bass gitare i MAXX AUDIO. Ne zelim ispustiti svakako cinjenicu da u Style Modu u Menu/Trak kontrol/Drum edit su dobijene nove funkcije koje su po meni jedan od glavnih razloga prelaska na PA3. Mali potezi u ovom polju na kik i snare daju rezultate koje sam uvjek zelio cuti. Evo ovo su rekao bi tonske prednosti PA3. Medjutim zelim napomenuti da PA2 u sustini vec zvuci dosta dobro da nije bas neophodno preci na PA3 kad mislimo na neku vecu dobit u kvaliteti zvuka. Takodje sam primjetio da izlaz od PA2 zvuci jace nego izlazni signal PA3. Rekao bi prilicno jace. Sto se tice vokala tu je znatnija prednost kod PA3. Vokal je otvoreniji i frekvenciski bolje zvuci. Mislim na ljepotu i punocu glasa. Isto tako sam primjetio da mi je lakse pjevati na PA3 (mislim da je GAIN bolje uradjen). Evo rekao bi da je ovo najbitnije reci o razlici izmedju PA2 i PA3. Sad ce neko reci pa ima tu jos brdo stvari za reci ali nisam htio da pricam o tehnickim mogucnostima i ostalim poboljsanjima koji su vec navedeni od strane korga. Ne zelim se upustati u sitnice kao Gitar Mode itd jer po meni ovo bi bile najbitnije stavke.
Zakljucak:
PA3 jeste napredak u odnosu na PA2. Taj napredak sladokuscima zvuka biti ce vazan. Ipak vecini muzicara dobri PA2 moze uradi posao. Glavnu rijec vode vjezbanje i repertuar.
PA3 61 key izgleda ko bombona. To je sve sto mi treba. Nema vise placanja za ekstra kilazu na avionu. Moze stati u gepek. Sa koferom 24 kile (nema vise tegljenja uz stepenice gore i dole). To je meni oduvjek trebalo, instrument sa svim sto mi treba a tako kompaktibilan.
PS
Svakako imam instaliran 1.11 ali sam sa lapsusom pethodno napisao 1.1
Promijenjeno od keyboards (16.08.2011 u 13:56 sati)
|