Videti jedan post
Star 12.07.2011, 18:59   #6
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Izvadis licencu Udruzenja Estradnih Radnika Srbije,za nju sigurno znam da vazi svuda,za ostale nisam siguran ali sama licenca i nije toliko vazna,ako je pokazes inspektoru nisi se pokrio. Potreban je ugovor izmedju gazde i izvodjaca,to oni traze i tu se pravno regulisu odnosi gazda-muzicar a sama licenca muzicaru omogucava da pravi ugovor,ona dodje kao "firma" za muzikanta. Kada zazive ti ugovori nece biti moguce da gazda ucenjuje nekoga...radno vreme se zna,novac takodje i kraj...samo to treba da zazivi kako valja. Ovo sad je neko dosao na ideju da malo "proceslja" po lokalima ne bi li uneo malo straha medju ugostitelje da ne bi prekoracivali radno vreme,i to sam siguran da je selektivno,neke nisu ni takli,daleko je to od primene zakona kako valja jer na prvom mestu u samoj opstini ne bi umeli da muzicara upute tacno sta treba da uradi da bi sebe pokrio tako da...neko lepo rece...ovo je Srbija. Ne verujem da je i u drugim bivsim republikama stvar bolja ali sta je tu je...valjda ce se srediti.

Ponovicu vam da su mene hapsili u Crnoj Gori pre par godina i kad sam ih pitao zasto mene onaj rece da im je to jedini nacin da sprece gazdu da radi bez muzike dok ne pribavi potrebne dozvole...blesavo skroz al funkcionise...ja 7 dana bez instrumenata a gazdi taman toliko trebalo da sredi papire i eto.
  Reply With Quote