Ono sto je meni bitno kod PA2 i smatram nedostacima ne racunajuci sam zvuk koji je relativna stvar,svako od nas ima po dva uveta a neki i na svoja dva cuju razlicito,su stvari za koje mislim da ni na PA3 nisu ispravljene. To je npr ono po meni suvisno pritiskanje dugmeta SHIFT prilikom pomeranja tempa van glavne slike na ekranu,zasto sprava nema poseban TEMPO tockic kao jednu od najbitnijih stvari? Zatim mislim su tasteri BASS INVERSION i RESET TEMPO dosta nepristupacni i mali a to su stvari koje su potrebne u trenutku da im se pristupi. Zatim sam odabir teksta i pristup LYRICS opciji,opet taj SHIFT,dok se pronadje tekst sve to traje (nemojte sad neko da se javi i da mi objasnjava kako je bolje raditi sa SONGBOOK,meni to ne odgovara,postoje ritmovi na kojima sviram desetine pesama),zatim povratak iz teksta na glavnu stranu,ponovo moram da selektujem TEMPO,stvar koja me izludjuje,zatim dugme HALF BAR kod FILL-a,za mene neshvatljivo da naprave takav propust kod aranzera da moze da se udje u pesmu sa prelazom na pola takta i jos ima tu nekih sitnica koje itekako umeju da nerviraju sviraca a siguran sam da na novom modelu nista od toga nije ispravljeno i ja kao kupac ne dobijam nikakvo poboljsanje.
Jos po meni jedan veoma vazan tehnicki detalj kod PA aranzera je EKRAN...za tolike pare su mogli da stave malo veci ekran,makar bolje pregledan a ne da treba da buljim ne bi li "bocnuo" prstom gde treba...podsecam da su ekrani kod G70 i E80 itekako pristupacniji od ovoga ...i tako nama ostaje da pricamo o vokalistu,o tome da li to radi malo mocnije,masnije ili kako vec...ako je napredak to sto su uveli kompresor u vokalist na PA3,ili EQ za svaki element na bubnju i instrumentima ( a inace sam veliki protivnik koriscenja "sminke" u muzici,od "kake" se pita ne pravi,ako nemas dobru osnovu nemas ni ton) i jos tako nekakve sitnice,hvala im najlepse ali to za mene nije plus. Videcemo jos,tek je pocelo sa kupovinom sprave,mozda sviraci vremenom otkriju mnogo toga sto bi iskreno voleo ali sam za sada jako skeptican.
Takodje se govorilo o nekakvom velikom napretku od PA1x pro do PA2x pro,ja sam se doduse prvi put sreo sa KORG-om kod PA2x ali nista me nije ubedilo od svega sto sam cuo da je tu u pitanju neka velika revolucija slusajuci snike kolega sa PA1,zato mislim da ce i sa ovim biti isto...mozda bude samo ono "sto je babi milo to joj se i snilo"