Pozdrav društvo!!
Evo da se i pismeno zahvalim na svemu napisanome ovdje,i da pitam par stvari.
Uzeo sam PSR 3000 i sada bih ju malo prilagodio sebi.
Skinuo sam preko 12 000 ritmova s neta i preslušao od prvog do zadnjeg da bih došao na brojku od nekih 130 ritmova koji su mi ostali za korištenje stalno i sad bih napravio registre da imam posloženo sve i dostupno jednim stiskom dugmeta od 1 do 8 samo tu sada nastaju problemi.
Pročitao sam sve postove ovdje po nekoliko puta ali svaki put nesto uprskam i nikako na zelenu granu s ovime. Našao sam i na službenim stranicama Yamahe sve na engleskom jeziku i to sam čitao,al ćorak... Jucer sam uspio napraviti jednoga s jednom pjesmom i svim postavkama tipa transpose,tempo,intro,varijacija i sve štima,ali sad bih u taj registar ugurao jos pjesama a ne da mi jedan broj (1-8) ima samo jednu pjesmu. Istina je,sve ovdje piše,ali ja se još nisam uhodao pa ću valjda s vremenom skužit kako to ide,a ako opet zapnem,javit ću se ovdje.
Mene zanima ovo sad:
Mogu li podesiti OTS jednom za svagda i da je vazda takav kakvim ga podesim? Ne koristim puno zvukova pa bi me to spasilo. Vidim,može se podesit zvuk da bude određena kombinacija kada se klavijatura upali i još se mogu 4 OTS-a podesit. Tako je meni sasvim slučajno podešeno da kad pokrenem klavijaturu da mi budu Grand Piano i strings u kombinaciji i to mi je super jer tako mi odgovara. Sad bih naprimjer prvi OTS podesio za npr. Mandolinu i harmoniku,drugoga za sax i gitaru i sl i htio bih da uvijek ostanu takvi svaki put kad idem svirat da su mi dostupni jednim stiskom gumbova 1-4 na OTS mijestu.Je li to moguće i kako se radi? Dosta su to japanci zakomplicirali,softverski se jako mršavo da radit s time jer sam svakakvih čuda skidao i za registre i za sve ostalo,al slabo napredujem pa reko da se javim onima koji znaju. Eto,sad sam napisao tu brdo svega,pa ako netko ima volje pomoć,bio bih zahvalan. Pozdrav!!
|