Videti jedan post
Star 21.06.2011, 23:34   #2
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Hahahaha pa ti se bas dao na pisanje a nije bilo potrebno. I... ne shvataj brate sve bukvalno, ni onu dnevnu sobu a ni ceduljice (koje si sam pomenuo kao tvoj nacin rada). Zanemario si samo jednu stvar pri svemu sto si napisao a to je da ljudi koji se ovdje na forumu krecu ne rade na nacin na koji ti radis i da ne sviraju samo stotinak numera vec su primorani da sviraju i ono sto znaju i ono sto ne znaju pa to onda dodje na hiljadu ocas posla. Ne sviraju ni programski niti zanrovski. Sviraju po porudzbini, po zeljama slusalaca i gledalaca a zelja ima da ih prebrojati ne mozes. Ovo sam i pomenuo u jednom od gornjih postova ama ti ne citas cini se pazljivo. Sjeti se kad sam napravio poredjenje sa koncertom u Milanskoj Scali. Tacno sam znao da ti radis programsku muziku i to nisi ni trebao posebno objasnjavati u tvom proslom postu. Kolege imaju svoje individualne nacine za redjanje Combi Preseta i redjaju ih onako kako im najvise odgovara, da li po zanru ili po izvodjacima ili po bilo cemu sto njih asocira na odredjenu pjesmu. Vazno je da je to za njih pregledno. No da se vratimo na pitanje kolege virtalnog sa pocetka ove teme. To si ti malo smetnuo sa uma u zaru diskusije samnom. Pitanje se odnosilo na terce kod Korga Extreme i mogucnost vise od 8 programa istovremeno kako bi on dodijelio terce na vise programa. On terce mora klasifikovati tako da ih lako nadje pri sviranju, on ih mora postaviti po odredjenim Bankovima jer bi ih u pürotivnom trazio vrlo dugo. On ne radi sa jednim pjevacem, on mora imati alternativne tonalitete, on mora imati iste Combije iz nekoliko tonaliteta ako cesto ili ponekad mijenja pjevace ili pjevacice ili radi istovremeno sa dva ili tri pjevaca. To si ti sve zapostavio i posmatras problem samo iz svog ugla. Tu i jeste najveci nesporazum.

Posto si toliko zapeo za taj folder iako sam ti napomenuo da je to bilo samo uzgred i ne toliko bitno (kud ga pomenuh), evo ja sam se potrudio, pa kad ne mozes sam da nadjes to u manualu, kopirat cu ti taj pasus ovdje ali na njemackom jer mi engleski manual nije pri ruci.

File (File Select)

Es können nur Dateien des derzeit gewählten Ordners verwendet
werden. Wenn Sie eine Datei eines anderen Ordners brauchen,
müssen Sie diesen mit „P3: Select Directory“ wählen.

Ukoliko ne razumijes njemacki, evo i prevoda:

Odnosi se na Song-Play Modus i na odabiranje fajlova.

Moguce je upotriijebiti (odabrati) samo podatke (misli se na Song) trenutno odabranog Foldera. Ukoliko je potreban podatak (misli se opet na Song) iz nekog drugog foldera morate
to uraditi preko "P3: Select Directory".

Ovo nije ni od kakvog posebnog zanacaja al' ti navalio na folder pa rekoh, da ti citiram Referenc Manual. Opet ti ponavljam, folder je nebitan kao i tvoja dnevna soba pa i Milanska Scala, Bitno je amo ovo sto sam iznad napisao i sto sve vrijeme pisem imajuci na umu i pitanje kolege virtualnog i nacin rada najveceg dijela clanova ovog foruma. Mislim da smo dovoljno izdiskutovali temu i da nema potrebe dalje naklapati o istom. Kolega virtualni je saznao sve sto je trebalo da sazna a i oni ostali koji nisu bili najbolje upuceni u strukturu Korgf Extreme imali su priliku bar nesto da saznaju.
tranzit je offline   Reply With Quote