Samo vezba nikako drugacije,......ako hoces da napredujes.
A moras da naucis nesto o osnovi muzike,ajd note i ne moras ali skale,akordi to mora!
Moras valjda da znas iz kog tonaliteta sviras,onda koliko tonalitet ima povisilica ili snizilica,naravno bitan je prstored ako hoces lakse da sviras.Mozda ce ti biti u pocetku tesko ali uz trud sve se moze postici.Za pocetak sviraj neke vezbe,skale i da napomenem nemoj kao vecina njih koji pocinju da sviraju odmah hoce samo pesme i cilj im je da je sto brze odsviraju,onda kao znaju da sviraju i prstored katastrofa a lupanje po dirkama da ne pricam(jadne klavijature),to je zbog toga sto ne zna tj. nece da nauci prstored ali hoce sto brze da odsvira.Ovo ja pricam posto ucim par klinaca i svu su isti,lenji do boga!
I nisu bas nesto zagrejani za svirku,hoce samo pesme cim spomenem skale ili akorde vec kukaju,tu vise roditelji uticu.Da vise ne duzim mislim da je jasno treba krenuti od skala,akorada,nauciti osnove teorije itd,....pesme ces posle toga lakse da naucis.
To ja govorim ovim mojim klincima ali ne vredi,na jedno uvo udje a na drugo izadje.
Pozdrav!
|