Videti jedan post
Star 07.05.2011, 11:26   #7
Beethoven
Odomaćeni član

Beethoven's Avatar

Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
Beethoven befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@bole2000

Razumem te potpuno. Tacno je, ako smanjis neke frekvencije koje budu visak, zvuk vise nije onakav kakav treba. Ali zato, za pocetak, sve stavis na "0". I master EQ i EQ-e na kanalima.

Kad se postavis, krenes da sviras. Ako smetnji ima, prvo sta uradis, ukljucis LOW CUT filter na mikrofonskim kanalima. Nece biti ostetne razlike a bruma nece biti.

Ako i to ne pomaze, poznavajuci PowerMate, u problematicnim prostorima, moraces na MASTER EQ-u smanjiti drugi s'leva (125Hz) za malo i sve do -3db. I prvi malo ako ima jakog udarca bass pedale. Jbg, takav je PowerMate, ja sam se spasio a mucio se puno i imao isti problem kao i ti. Nabudzen je sa tim frekvencijama i u idealnim uslovima to zna da bude zahvalno ali i 80% slucajeva - smeta.

Sve u svemu, to je PowerMate, Dynacord i EV. Ja sam pokusavao da ukrotim bass pedalu recimo i nisam uspeo. Vec na drugom, kvalitetnijem ozvucenju, ista ta pedala nije bumbala vec je bila tacna i precizna. Na EV-u i Dynacordu sve to zna da "ljulja" i pravi te probleme koji nas nerviraju na svirkama. Umesto da reprodukuje samo zvuk pedale, napravi i odzvuk i to ne ponese prostorija vec sama kutija i mixeta. I u sobi se to desava.

Trudi se da kutije budu dalje od vas, LOW CUT obavezno upaljen na mikrofonima, manja budzenja klavijatura (jer je vec mixer nabudzen). To su nekoliko mojih saveta za manje problema.

I jos nesto. Cudno je ali izgleda da je tako. Na PowerMateu "dvojci", primetio sam da LowCut radi kontra tj. kad je u gornjem polozaju onda je aktiviran a u donjem ugasen. Zvuci ludo ali sam par puta primetio da brum stane kad stavim LOW CUT u gornji polozaj. Jos mi je i jedan drug to rekao (bavi se prodajom i ima servis). Da Dynacord napravi takvu gresku malo je verovatno ali eto, probaj i ti, ne kosta nista.

Uzmi od nekog ili se snadji pa na PowerMate povezi recimo neku bolju seriju JBL-a i pusti samo bubanj. Videces koliko je sve ispeglanije, tacnije, preciznije. Ja sam takvu probu napravio i video da su EV i Dynacord kutije dosta mlitave i "bumbaju" bass samo tako. Nazalost, to se na svirkama (narocito glasnim) manifestuje kao "necist" zvuk. Ne mora JBL, moze bilo sta drugo ali sam ja sa JBL-om napravio poredjenje i to najjeftinijim i najgorim - JBL EON 1500.

Probaj pa javi sta si uradio i ima li boljitka.

Pozzz
spreco (07.05.2011), vedranka (27.12.2011), vujanov (10.05.2011)