Videti jedan post
Star 05.05.2011, 17:21   #30
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

I dalje niko nije izasao sa argumentima za i protiv ovog ili onog instrumenta...Muzika po svojoj sustini postojanja podrazumeva razlicitosti,u izvodjenju,zvuku,emociji itd,a ovde se svi zdusno bore da je "uniformisu" i ukalupe da to bude da zvuce "kao bend" ili ne znam kako vec. Zamislite samo da svi zvuce isto i svi sviraju istu pesmu,na sta bi to licilo...potpuno pogresan pristup stvarima,mesamo babe i zabe i naravno od te silne zelje da jedni druge ubedimo u pogresne stvari pravimo svadju,budimo sujete kod kolega (a pojedincima sujete ne manjka ni malo).

Ako se pojavi neko sa pitanjem da li da odabere ovaj ili onaj instrument,logicno je i da postavi temu kako treba,da napise kakve prohteve okvirno ima,da li mu treba ovakva ili onakva dirka,manja ili veca klavijatura,sempler ili ne,aranzer ili solo itd...ovde to nije napisano kako treba a moderatori koliko god da nastoje da te stvari isprave poboljsanja nema,sve se vrti u krug i iznova. Ovde je kolega postavio pitanje vezano za dva konkretna modela a pojedinci su to prosirili na 5 modela (off topic)...opet greska i da pri tome niko nije napisao osnovne podatke o jednoj i drugoj spravi. Iz tog razloga sam i napisao post gde kazem da neki pisu o Tyros-u 4 a da ga ni videli nisu itd...

Posto sam vec dosta napisao samo cu jos u par reci pokusati da kolegi postavljacu teme dam par smernica kako treba da razmislja i naravno da sprave isproba i donese svoj sud,pre nego sto temu zakljucam:

1. Zvuk...relativna je stvar sta ko cuje i sta zeli da cuje od sprave a ocenu o tome svako treba da donese individualno. Snimci nasih kolega se mogu cuti na temi "DEMO SNIMCI" i pretragom na Youtube,odlicna varijanta za informisanje

2. Cena...razlika izmedju T4 i Pa2x pro je oko 1000 eura,nekome to mozda nije bitno a nekome je mnogo bitno

3. Gabariti...Pa2 je tezi i veci

4. Dirke...razlika u broju dirki i njihovoj mekoci i lakoci sviranja

5. Funkcije...lakoca rada sa spravom i bogatstvo funkcija

6. Materijal...mogucnost nalazenja korisnog i potrebnog materijala za spravu (ritmovi,boje,loopovi,itd...)

7. Estetski momenat...meni jako bitna stvar jer ja kao covek sa blizu 2 metra visine kada stanem da sviram Tyros-a izgleda kao da igram Game Boy (ovo naravno ne vazi za sve)

Nesto sam sigurno zaboravio da pomenem ali ovo su otprilike najosnovnije stvari o kojima treba doneti sud,pa izvolite kolega u potragu za informacijama a kad se odlucite i kupite spravu mozete nam se pohvaliti na temi "Ajde da se hvalimo"

Pozdrav svim ucesnicima na temi...LOCK

Sledeći član vam se zahvalio za ovaj koristan post:
kufi (22.05.2011)