U principu zadovoljan ali malo razocaran i ljut
U principu sam zadovoljan sa izlaskom i novitetima koje nudi PA3x pro. Verzija 61 k je meni privlacna zbog putovanja i noviteti koje sam ranije pominjao u vezi iskoristljivosti su dobro dosli. Razocaran sam sto korg u pogledu zvuka nije napravio nikakav pomak od doba PA1x. Ne kazem da je to los zvuk ali imalo je se tu mnogo toga poboljsati. U zadnjih 10 godina korg tu nista nije ucinio u PA seriji novoga na poboljsanju zvuka. Orijentirali su se na upotrebljivu tehnicku vrijednost i to nam poturaju kao glavni razlog za pomak. U suprotnosti Tyros je puno toga uradio na pomaku u kvaliteti zvuka i stylova ali zaostaje uveliko na upotrebljivosti klavijature u zivoj svirci (moj stav, molim bez pogresnog razumjevanja). Ljut sam sto je korg mnogo toga uradio u workstations na pomaku ka modernijem boljem zvuku i sto PA serija ne zvuci niti blizu korgove workstation kvalitete. Mislim da je razlog politika malo uloziti para u ovoj krizi ali ipak ici dalje sa proizvodnjom novih modela pri cemu je naj jeftinije tehnicki doraditi klavijaturu. Uplatio sam jos u januaru dva PA3 koja su mi obecali dati u Aprilu a posto nisu evo danas idem po dogovoru pokupiti Tyros4 dok mi ne isporuce PA3X kazu krajem Maja ili pocetkom Juna.
|