Videti jedan post
Star 11.04.2011, 00:34   #5
Vaxter
Godfather

Vaxter's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2004
Mjesto: Šimanovci
Downloads: 1061
Uploads: 560
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 290 puta u 214 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR 9000
Interesi: Mnogo toga, i naravno muzika koja je uglavnom hobi
Vaxter befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Vaxter pošalji poruku preko ICQ messengera Vaxter pošalji poruku preko MSN messengera Vaxter pošalji poruku preko Yahoo! messengera Vaxter pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Mislim da tu želju imaju svi koji se bave visokim IT-em, tranzit.
Mada, Bill nema nikakve realne veze sa tim što su proizvodi njegove firme loši, obzirom da liniju koda nije pisao, niti on donosi neke odluke, već bord direktora.
Ali to i nije poenta teme.
U svakom slučaju, ikao je Windows7 i dalje samo Windows, ima prednosti nad svojim prethodnicima.
Loš jeste, da se ne lažemo.
Neke stvari, koje se Microsoft naširoko hvali da je ispravio, rade još gore.
Većina noviteta jeste nepotrebna, i slično, ali ostaje činjenica da spram prethodnika može da izvuče više iz hardvera.
Prevashodno što može da radi sa više memorije i što se samo za njega pišu driveri za noviji hardver, a za starije windows sisteme se koriste kompatibilni stari uz eventualne modifikacije.
Iako kolega tranzit jeste zagriženi Windows korisnik iako tvrdi da koristi i druge sisteme i da je Windows superioran u odnosu na njih, u šta smo se mnogo puta uverili, pa ne propušta ni jednu priliku da ga hvali i spušta ostale, čak i kada za to nije prilika, u ovom slučaju je sasvim u pravu.
Za rad sa audiom Win7 jeste bolji nego XP, baš zato što može više da iskoristi hardware, ali jedina stvar koju kolega tranzit previđa je da ne ovo netbook.
To i ne treba da bude ozbiljna audio mašina, već samo mašinica koja će gurati neki soft sampler ili soft synth.
U ovom slučaju bi mnogo bolje performanse dao neki XP netbook remix nego Win7, pogotovo što netbook ima 2 giga rama, a ne 4 i više.
Uz to, u pitanju je Win7 starter, koji nema sve mogućnosti na koje kolega tranzit misli.
Kako ovo i ne treba da bude studijska mašina, ili nešto tome slično, Windows XP je SIGURNO mnogo bolje rešenje!
Sada, neki se mogu složiti sa mnom, ili ne.
To je lično mišljenje.
Po mom je Windows 7, pogotovo nakon izlaska SP1, ono što bi naš narod nazvao "govno u boji"!
Svak sistem imam svoje prednosti i mane.
Nisam ljubitelj ni prethodnika, iako ih koristim, kao i sam Windows 7 Ultimate x64, koji imam legalan, ali jednostavno što sam ga više koristio na sve sam više problema sa njim naletao.
Da na pomenem da ga ne koristim za audio, već za software develop.
Visual Studio 2010 mi bolje funkcioniše na WinXP nego na Win7.
Primoran sam da radim na Win7 zbog razvoja aplikacija koje implementiraju Aero i slične funkcije.