Pozdrav ekipo !
Što se tiće KORG-a X5D, nemam za njega što loše reči. Mali, ali vrlo močan sinth. I te kako je dobar za narodnjačku glazbu, pogotovo turbofolk. I za njega ima već brdo programa na internetu načinjenih. Vjerojatno najbolji mali, jeftini solo synth. Iako ima samo 100 programa i 100 kombinacija. No svi se mogu reprogramirati. A postoje i dobre terce za nj. Treba pitati, ovdje na forumu garant ih netko ima. Osim toga, još uvijek ga KORG aktivno proizvodi, tako da nije bed u slučaju kvara, a i sam se vrlo rijetko kvari. Mana mu je što koristi ispravljač za napajanje, pa na prvi pogled ne izgleda profesionalno, no izgledom vara kao što je osamdesetih KORG Poli800 bio smiješan.
DX-11, nije nešto jak u pogledu efekata, ali to je razumljivo s obzirom da je skoro 20-tak godina star. Efekte mu preko druge klavijatue ne možeš preko line-in ili line-out ulaza davati, jer on s aranžera koristi samo pojačalo za izlaz. No, možeš putem GM kabla vući saundove s aranžera i koristiti ga kao master, no to je po mom mišljenju loša ideja, jer DX-11 nema baš pretjerano dobru tastaturu. Nije profesionalna.
S druge strane, ne znam kako si zamislio snimati efekte. Ako on sam nema u svom procesoru i filterima predviđene efekt modulacije za sintezu zvuka. Nije mi jasno što si mislio pod snimanjem efekata. Mislim, svaki zvuk možeš pofarbati putem miksera, ali sad da bi mu nasnimio na u procesor za generaciju tona neki efekt koji mu nije tvornički dodjeljen, mislim da nema šanse, i barem koliko znam do danas nije takav sint niti aranžer napravljen. Znači, igrati se i programirati efekte možeš samo one, koje on ima tvornički unesene u sebe.
Pozdrav
|