Videti jedan post
Star 20.03.2011, 15:55   #25
Dell
Satriani

Dell's Avatar

Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Nece se mnoge kolege slozit sa mnom, ali svaki iskusan harmonikas koji svira po Hercegovini i Dalmaciji koje sam i ja poslusao ce ti rec da je za taj kraj najbolje uzet Hohner Atlantic IV. Iz kojeg razloga? Zato sto u tom kraju vecina ljudi ne zna cijenit harmoniku. Cesto ces doci u situaciju da ti je neko osteti, polije vinom, pivom, ili nekim petim picem. Takodjer, ljudi tu bas i nece prepoznat razliku izmedju kabine neke talijanke ili iritantnog violina hohnera, bitno je samo neka svira. Osim toga, hohnerica je vrlo glasna sto ce ti odgovarat, a meni je najbitnija bila kvalitetna izrada. Naime, jednom sam svirao negdje gore blizu Posusja sa ekipom i kako sam morao biti glasniji zbog puno ljudi, rastezao sam jako mijeh i jako udarao po dirkama. U jednom trenutku mi izleti dirka i ja sam pomislio da sam heb'o jeza i da mi je pukao ton, da nista prije Sarajeva necu moc popravit. Na moje opce pozitivno iznenadjenje, shvatio sam da dirke na hohneru imaju neku vrstu amortizera, u vidu nekih federa koje u slucaju velikog pritiska na dirku istu samo izbace, tako da sam dirku samo morao vratiti u leziste. I na Guerriniu i Dallapeu imas isto, ali za puno vecu cijenu. Ne mislim da bih mogao nosat takve skupe harmonike, po prasini i blatu, kakav je teren po vecini Hercegovine i Dalmacije. Tako da ti preporucujem Hohner Atlantic IV, a Dallape ili Guerrini za sviranje "za svoju dusu", studijski rad i ozvucenim svirkama.

Dell je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Dell za ovaj koristan post:
keyboard (21.03.2011)